Siyaset Günay: YSK'nın kararı kaygı verici
Paylaş
Günay: YSK'nın kararı kaygı verici

Günay: YSK'nın kararı kaygı verici

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, (Bağımsız milletvekili adaylarının, adaylıklarının YSK tarafından veto edilmesiyle ilgili olarak, "Çok üzgünüm. Türkiye’nin demokratik ufkunu açacak olan bir seçime giderken, demokratik yaşamı kısıtlayan yeni düzenlemelerin seçim kurulu eliyle gündeme getirilmiş olması ve bunun dayanaklarının yasada, anayasada bulunuyor görünmesi gerçekten Türkiye’nin demokratik gelişmesi açısından kaygı verici bir durum" değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

Bakan Günay, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğünce hazırlanan "Türkiye Okuma Kültürü Haritası Projesi"nin sunumunun ardından çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin "Bağımsız milletvekili adaylarının, adaylıklarının veto edilmesi gündeme yerleşti bu konuyla ilgili ne düşünüyorsunuz?" şeklindeki sorusu üzerine Günay, "Çok üzgünüm. Türkiye’nin demokratik ufkunu açacak olan bir seçime giderken, demokratik yaşamı kısıtlayan yeni düzenlemelerin seçim kurulu eliyle gündeme getirilmiş olması ve bunun dayanaklarının yasada, anayasada bulunuyor görünmesi gerçekten Türkiye’nin demokratik gelişmesi açısından kaygı verici bir durum. Bu da bizim yeni bir anayasa yapma ihtiyacıyla nasıl, her gün yeni bir olayda yeni baştan karşı karşıya kaldığımızı gösteriyor" dedi.

Haberin Devamı

"Kars’taki anıtın yıkım çalışmalarıyla ilgili" soruya ise Bakan Günay, "Orada hukuki bir süreç vardı gelişmenin sonucunu bilmiyorum" yanıtını verdi.

-"EMNİYET VE YARGI GERÇEĞİ ORTAYA ÇIKARACAKTIR"-

Bakan Günay, sanatçı Bedri Baykam’a yönelik saldırıya ilişkin soru üzerine de şunları söyledi:
"Çok üzgünüm. Arkadaşımı hemen aradım o sırada tedavisi başladığı için asistanı ile konuştum. İstanbul Emniyet Müdürünü, İstanbul Valisini ve İçişleri Bakanımızı arayarak saldırganın yakalanması konusunda ben de dileğimi ilettim. Akşam üzeri saldırgan da teslim olmuş. Ameliyatın iyi geçmiş olmasına ve bir hayati tehlike bulunmamasına sevindim. Galeri sahibi arkadaşımız Tuğba Kurtulmuş ve Bedri Baykam’a içten geçmiş olsun dileğinde bulunuyorum.

Gazetelerdeki haberler bir hayli kaygı verici. Bir provokasyon, bir yeni sevimsizlik, yeni çirkin bir saldırı ve arkasında tuzak görüntüsü de var. Emniyet ve yargı gerçeğin kısa sürede ortaya çıkmasını sağlayacaktır."

"Saldırının ardından vatandaşların Baykam’ı araçlarına almadığının çok eleştirildiği" hatırlatılması üzerine Günay, "Güzel değil tabii insanlık duygusu her şey için, her zaman gereklidir. ’Yaralandım ve beni hastaneye götürün’ diyen bir insana duyarsız kalınması anlaşılabilir ve kabul edilebilir bir tutum değil" diye konuştu.

Haberin Devamı

Günay, "Genç Osman oyununda yaşananlarla ilgili olarak Sayın Başbakan’la hiç görüştünüz mü?" sorusunu,"Özel olarak konuşmadık" şeklinde yanıtladı.

"Devlet Tiyatrolarından soruşturma sonucuna ilişkin size bir bilgi geldi mi?" sorusu üzerine Günay, "Hayır henüz gelmedi" dedi.

"Devlet Tiyatroları için yeni bir yasa hazırlığı var mı?" şeklindeki soruya da Bakan Günay, "Seçime gidiyoruz, seçime giderken yeni bir yasa taslağı olmaz" yanıtını verdi.