Dr. Ceyda Şener Gün geceye döndüğünde
HABERİ PAYLAŞ

Gün geceye döndüğünde

Yeni yıl yaklaşırken hepimizi bir telaş sarar. Yılbaşı akşamı için yapılacak planlar, alınacak hediyeler ve hepimizi yakından ilgilendiren o gece göz alıcı görünme isteği... Gidilecek yere göre şimdiden giyeceği kıyafeti düşünmeye başlayan biz kadınlar için, bu haftaki yazımda yılbaşı akşamına hazırlıkta gündüz tüyoları vermek istiyorum.

Güne güzel ve yumuşacık bir tenle başlamak istiyorsanız, küveti doldurun ve içine bir miktar beyaz ya da esmer şeker atın. Suyla şeker birleşince oluşan karışım hem cildinizi temizler hem de dirsek, diz ve topuklardaki kurulukları yumuşatacaktır. Küvetiniz yoksa, güzel kokularıyla banyo tuzlarını deneyebilirsiniz. Bu tuzlar, ruh halinizi düzenler ve yorgun kaslarınızı rahatlatarak vücudunuzdaki stresi alır. Ayrıca banyoya girmeden önce bu tuzlarla nemli cildinize masaj yaptığınızda cildiniz banyo sonrası süreceğiniz nemlendiriciyi çok daha iyi emecektir. Böylece tüm gün bebek cildi yumuşaklığında bir tene sahip olursunuz.

Haberin Devamı

Ayak bakımı

Gün geceye döndüğünde

Ayaklar, bir kadının bakımında çok önemli yere sahiptir. Bu nedenle ayak bakımınıza özen göstermelisiniz. Yorgun ayakların dinlendirilmesi için en kolay yöntem serinletici-naneli bir ayak jeliyle ayaklarınızı ovmaktır. Bir diğer alternatif iyi bir nemlendirici kremi gün sonunda kullanmak üzere buzdolabında serinletmeniz ve yorgun ayaklarınıza uygulamanızdır veya soğuk, tuzlu suya ayaklarınızı daldırıp masaj yapmanızdır. Eğer ayaklarınızın kuruluğundan ve şişliğinden şikayetçiyseniz, bir litre suda iki avuç papatya ve bir adet limon kabuğunu kaynatıp soğumaya bırakın. Ayaklarınızı bu suyun içinde yarım saat kadar bekletin. Şişlerin indiğini, ayak derinizin canlandığını göreceksiniz. Sonrasında süreceğiniz ojenizle ayaklarınız geceye hazır demektir.

Yüzünüz ışıldasın

Vücudumuz ayaklarımız derken, en önemli bölgelerden biri olan yüzümüze geldi sıra. Yüzümüz tüm duygularımızın yansıdığı yer olduğu için, yılbaşı gecesinde daha bir ışıltılı ve güzel olmalıdır. Bu nedenle, gün içinde uygulayacağınız bir maske cildin derinlemesine temizliğine yardımcı olacaktır. Cildinizin gergin olmasını istiyorsanız sıkılaştırıcı bir maske uygulayabilirsiniz. Bunun için;

Haberin Devamı

* 1 ölçek elma suyu

* 1 ölçek salatalık suyu

* 1 ölçek maden suyunu bir kapta karıştırın ve buz kabına koyarak buzlukta bekletin. Oluşan küpleri her gün cilt üzerinde gezdirerek cildinizi sıkılaştırın.

Yağlı bir cildiniz varsa; şu maskeyi uygulayın:

* 1 domates suyu

* 1 çay kaşığı zeytinyağı

* 1 tatlı kaşığı balı bir kapta karıştırıp cildinize sürün. 5 dakika bekledikten sonra ılık suyla durulayın.

Cildin dolgun ve parlak görünmesi için ise nemlendirici maskeleri kullanabilirsiniz. Bunun için ise;

* 1 ayvanın çekirdekleri

* 1 tatlı kaşığı bal

* 1 kahve fincanı su yeterlidir. Çekirdekleri ezip üzerini kaplayacak kadar su koyun ve iki dakika kaynatın cam bir şişeye koyarak iki gün bekletin. İki gün sonunda süzün ve içine 1 tatlı kaşığı bal ekleyin. Cildinizde iki saat beklettikten sonra durulayın.

Gün geceye döndüğünde

Dekolte bölgesini de unutmamak gerekir. Bu bölge için önerebileceğim maskede;

Haberin Devamı

* 1 yemek kaşığı buğday unu

* 1 yemek kaşığı bal

* 1 yumurta sarısı kullanılmaktadır. Yumurta sarısını bir kasede çırpın, bal ve buğday unu da ekleyip karıştırın. Temizlenmiş cilde sürülerek 30 dakika bekletin. Işıldayan bir dekolteyle göz kamaştıracaksınız. Makyajınızda bu bölgeye uygulayacağınız simlerle dikkati bu bölgeye daha da çok toplamak sizin elinizde.

Botoks ve dolgu

Bu işlemlerden sonra saçınız, makyajınız ve parfümünüzle hem güzel bir geceye hem de yeni bir yıla hazırsınız demektir. Fakat, bu işlemleri sadece bir akşam için değil hayat koşturmacasında kendinize ayıracağınız ufak şımartma seansları olarak görmek isterseniz, size profesyonel olarak yapılan masajları, cilt bakımlarını önerebilirim. Hatta botoks ve dolguyu da. Cilt tipinize uygun yapılan cilt bakımlarıyla cildiniz hem derinlemesine temizlenir hem de ışıl ışıl olur. Aromaterapi yağlarıyla yapılan masajlarla günün stresini üzerinizden atarak rahatlayabilirsiniz. Ya da daha hızlı ve net çözümler için, botoks ve dolgu uygulamalarımızdan faydalanabilirsiniz. Cilde anında etki eden bu işlemlerle, bir anda ışıldayan bakışlara sahip olabilir, kırışıklıklardan kurtulabilir ve dudak dolgusuyla dudaklarınızla baş döndürebilirsiniz.

Ertesi gün tedbirleri

Yazımı bitirmeden önce, yeni bir yıla uyandığınızda da tüm güzelliğinizi korumanız için birkaç ipucu vermek istiyorum. Alkol tüketimi cildi kurutur, kan damarlarını genişleterek cilt yüzeyinde belirgin olmalarına neden olur. Bu nedenle, sabah uyandığınızda yeterli nemi sağlamak için bol bol su için ve yatağa yatmadan önce mutlaka makyajınızı temizleyin. Sabah uyandığınızda akşamdan kalma hali varsa, C vitamini takviyesi alabilirsiniz. Mideniz bulanıyorsa, papatya ya da nane çayıyla rahatlamaya çalışın, kahve ve asitli içeceklerden uzak durun. Çok güzel bir gece geçirdiniz fakat partnerinizin sakalları sebebiyle cildinizde kızarıklıklar oluştuysa, nem oranı yüksek kremleri, vazelin ya da bepanten gibi, tahriş olan bölgeye sürerek alevini alabilirsiniz. Hepinize mutlu, güzel ve sağlıklı bir yeni yıl dilerim.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder