Tuğçe Özcan Gün 8: Yaşam alanlarını iyileştir
HABERİ PAYLAŞ

Gün 8: Yaşam alanlarını iyileştir

Haberin Devamı

Günlük hayatta çok zaman geçirdiğiniz mekanların fiziki koşullarının ruh haliniz üzerinde etkisi olduğunu biliyor muydunuz? Eviniz, ofisiniz, sık sık zaman geçirdiğiniz kafe ve restoranlar, kahvenizi satın aldığınız dükkan, arabanız ve hatta kullandığınız toplu taşıma araçları…

Hepsinin fiziki koşulları, dekorasyonu, dokusu, atmosferi, ışığı, kokusu ve enerjisi günlük motivasyonunuzu doğrudan etkiliyor. Bu saydıklarımdan bazıları için değişiklik yapmak mümkün değil. Ama çok zaman geçirdiğiniz yaşam alanlarına yapacağınız küçük dokunuşlar ile onları iyileştirmek mümkün!

Hani renkler aynıdır ama üstüne bir cila gelince daha da parlak durur ya, işte “21 Günde Değişim” yazı dizisinin, 8. Günde yaşam alanlarınıza yapacağınız küçük iyileştirmeler de; renkleri daha parlak yapan cila gibi olacak.

DÜZENLEMEYE OFİS ALANINIZDAN BAŞLAYIN

En çok dikkate, algı açıklığına ve rahatlığa ihtiyaç duyulan ortam bana göre evden önce ofis. Çünkü ofiste rahat olmak, huzurlu çalışmak, rahatça konsantre olabiliyor olmak ortaya koyduğunuz işin de kalitesini yükseltiyor.

Google ofisleri çalışanlarının yaratıcılığına ve kaliteli mesai anlayışına çok büyük önem verdikleri için bu kadar konforlu ve rahat. Çünkü kişi ne iş yaparsa yapsın kendini iyi ve güvende hissettiği bir ortamda yaparsa tıpkı zincirin birbirine bağlı olan halkaları gibi bu pozitif durumdan son halka da etkileniyor. Hele ki stresli iş yapan kişiler (özellikle de call center çalışanlarının) kahve molaları yeniden işe mutlu ve pozitif olarak dönmeleri için bence çok önemli.

Çalışma ortamınızı kişiselleştirerek kendinize daha verimli bir alan oluşturabilirsiniz. Bunun da en basit yolu ofis masanıza yapacağınız küçük dokunuşlardan geçiyor. Benim ofis masamda kendimi iyi hissettirecek deniz kabuğu, yaptığım işle bütünlük sağlayan bir Venüs heykeli ve su bardağımın altına koymak için ince bir dilim şeklinde kesilmiş bir ametist taşım var.

Çalışma ortamınıza “yapabilme imkanınızın olduğu ölçüde” kendinizi pozitif hissettirecek detaylara yer verin.

EVLERDE SADELEŞİN

Söz konusu ev olduğunda önerim ofis için olanın tam tersi niteliğinde. Evdeki kalabalıktan, gereksiz eşyadan ve dağınıklıktan kurtulup ne kadar sadeleşirseniz ev yaşamı o kadar konforlu hale gelecek.

Köklü değişimler yapamıyorsanız evde de ufak çaplı dokunuşlar bile modunuzu yükseltmeye yardımcı olacak. Evinizde günlük stres attığınız ya da çalışmalarınızı yaptığınız köşenize özellikle kişisel olarak kendinizi iyi hissettirecek objeler ekleyebilirsiniz. Şimdi ben bunlar arasına çerçeve, biblo, kokulu mum, dekoratif süs olarak da kullanacağınız sert kapaklı kitaplar, desenli yastıklar diye ekleyeceğim ama herkesin hoşuna giden alternatifler farklıdır. Bu yüzden siz ilginize ve algınıza göre seçimler yapın ama, aman ha ipin ucunu kaçırmayın. Çünkü kalabalık evler hem gözü yorar, hem de temizlik ve toplanması zordur.

MEKANLARINIZI SEÇİN

Zaman zaman sakinleşmek ve kendinizle baş başa kalmak için mutlaka kendinize fırsat yaratmalısınız. İşte bu fırsatlar için size iyi gelen mekanlarınızı belirleyin. Belki evdeki balkon, belki yürüyüş yolunuzun üzerindeki kahve dükkanı, belki de arabanızın şoför koltuğu…

Biraz yalnız kalıp deyim yerindeyse “takkeyi ortaya koymak” atacağınız adımları da daha sağlıklı düşünmenize yardımcı olacak.


OTOMATİK OLARAK KENDİMİZİ İYİ HİSSETTİĞİMİZ YERLERE ÇEKİLİRİZ!

Evlerine konuk olarak gitmeyi sevdiğiniz kişileri bir düşünün. Hatta kuaför, berber dükkanı, pastane, restoran gibi noktalarda bile kendimizi iyi hissettiğimiz yerler aslında dokusu ve enerjisi içinde kendimizi huzurlu bulduğumuz yerlerdir.

Yaşam alanlarımızı güzelleştirmek, ortaya koyduğumuz her işte daha verimli çalışma için bize motivasyon sağlar.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder