Tuğçe Özcan GÜN 21: Güzel günler sana gelmez, sen onlara yürüyeceksin…
HABERİ PAYLAŞ

GÜN 21: Güzel günler sana gelmez, sen onlara yürüyeceksin…

Haberin Devamı


Hande Yener’in çok sevdiğim bir şarkısı var. Geçenlerde yine canım İstanbul’un bir damla yağmur düştü diye kilit olan trafiğinde bir arpa boyu yol almaya çalışırken radyoda çaldı. “Sen evinde otururken, aşk kapını çalacak mı?” diyor şarkısında…

E devamı da var. “Kapını çalan her insan, doğru kişi olacak mı?”

Hayatın felsefesini ne kadar da güzel özetlemiş bu şarkıda, hiç de kıymeti bilinmedi bence o şarkının. Elektronik müziğin popülizmine kurban gitti güzelim sözler.

#21gündedeğişim yazı dizinde final gününe gelmişken, çok da doğru bir noktaya atış yapmamı sağladı bu şarkı. Çalışmanın özgüveni ve sağduyunun önemiyle hareket ettiğimizde, ne kadar da sağlamlaşıyor attığımız adımlar. “Armut piş, ağzıma düş” devri biteli asırlar oluyor. Bence prenseslerin şatoda boş boş beklemek yerine insanlık için daha önemli işlere imza attığı yeni masallar yazılmalı gelecek nesiller için.

Hayatımda mantığımla aldığım kararlarda hata yaptığım çok olmuştur ama duygularımın yönlendirmesi beni hiçbir zaman yanıltmadı. Yaşamda hiçbir şey size altın tepside sunulmayacak, emin olun hasbel kader sunulanların da ömrü çok uzun olmayacak. Elde etmeniz zaman alsın önemli değil. Kazanmanın ve ter dökmenin gücüyle sahip olunan her şey çok değerlidir.

Yaşam bir denge meselesi, almak istediğin kadar vermelisin.

Ne istiyorsan ve talep ediyorsan, önce onu sen vermelisin. Saygı göstermeden, saygı göremezsin. Çalışmadan kazanamazsın ve hedefin için bir adım atmadan asla yol kat edemezsin.
Her kriz büyümek için bir fırsat. Hayatta başına gelen şeylere verdiğin tepki senin karakterin oluyor.

Hata yapmış olabilirsin, her hatanın geri dönüşü var yeter ki adım at. Krizi fırsata dönüştürmek için sağduyulu ol, detayları gör, başkalarının bakmadığı bir pencere bul kendine.

İnsan yaratılmışların en üstünü çünkü düşünme gücü var. Sevme gücü, seçme gücü, hayal etme gücü var. Plan yapma gücü, ikna etme gücü, konuşma gücü ve dilediği inançta tercih yapma gücü var.

En önemlisi de “aklı” var.

Yarını kurmak, dünden ders almak ve geleceği hayal etmek için…


Sıradaki haber yükleniyor...
holder