Tuğçe Özcan Gün 20: Estetik cerrahinin gerçekleri
HABERİ PAYLAŞ

Gün 20: Estetik cerrahinin gerçekleri

Haberin Devamı


“21 Günde Değişim” yazı dizisinde finale doğru yürürken, biraz da dış görünüşümüzle ilgili değiştirebileceğimiz şeyleri masaya yatırmak istedim. İçinde bulunduğumuz koşullarda 21. Yüzyılın tüm nimetleri ayağımıza serilmişken, bizim yapmamız gereken tek şey bilinçli hasta olmak. Bu öyle hassas bir konu ki, boşa verilen vaatler ya da yüksek beklentiler finalde kişiyi depresyona itebilecek kadar olumsuz sonuçlar doğurabiliyor. Bu yüzden değiştirebileceğimiz bazı konular için bu ipuçlarını bilerek adım atmak, uzun vadede sizin için çok kazançlı olacak.

İşte başlıyoruz!..

- Liposuction ameliyatı ile kilo vermeyeceksiniz. Hattta ameliyattan sonra kilonuz bir miktar daha fazla bile çıkabilir. Liposuction bölgesel olarak toplanmış yağların vücuttan alınma işlemidir, tek başına sizi zayıflatmaz.

- Eğer karın cildiniz sarkık ve gevşemişse, kullanılan yöntem ne olursa olsun tek başına Liposuction sizi sıkılaştırmaya yetmez.

- Meme büyütme ameliyatı sadece “meme büyütme” amaçlı yapılır. Bu ameliyat meme sarkmanızı önlemez ya da geciktirmez.

- Meme dikleştirme operasyonları izli ameliyatlardır. Bu izler zamanla silik ve belirsiz bir hal alır ancak hiçbir zaman tam olarak geçmez.

- Burun estetiği ameliyatından sonra uzun bir dönem nefes tıkanıklığı problemi yaşama ihtimaliniz olabilir.

- Yine burun estetiği operasyonu sonrasında burnunuzda minik asimetriler ya da eğrilikler kalabilir. Bunlar ehil ellerde yapılan operasyonlarda oldukça düşük ihtimaller de olsa, yine de yaşanılabilir. Ufukta bir revizyon görülme ihtimali her zaman olabilir.

- Dolgu uygulamasında her zaman en makbul olan “kısa ömürlü dolgular”dır. Bir dolgunun ömrü uzadıkça içindeki bağlayıcı moleküller kalınlaşır. Bu da topaklanma ve alerji riskini arttırır.

- Uzun zamandır sigara içen bireylerin, iyileşmesi uzun ve meşakkatlidir. Üstelik de bu hastalar enfeksiyon riskine daha yatkındır.

- Hiçbir krem kırışıklık gidermez. Kremin görevi sadece nem vermektir. Kırışıklık dediğimiz şey, kasların hareket etmesi ile olur. Bunu önlemenin tek yolu da Botoks’tur.

- Eğer kirli, bakımsız, gözenekleri tıkanmış bir cildiniz varsa muhtemelen botoks da iyi durmayacaktır. Temiz bir cilt tüm işlemlerin bazı gibidir. Bu yüzden her birey için “cilt bakımı” mutlak bir gerekliliktir.

- Botox uygulamasının ömrü ortalama 5 ay kadardır. Bir sabah uyandığınızda aniden sıfırlanmaz, etkisi gün be gün azalarak eksilir. Dolayısıyla uygulamadan 3 ay sonra etkisinin bir miktar hafiflemiş olması “eksik doz ya da hekim hatası” kaynaklı değil, tamamen doğal bir sürecin işleyişinden dolayıdır.

Gün 20: Estetik cerrahinin gerçekleri

- Kepçe kulak ameliyatlarından sonra kulakta açılma görülebilir. Çünkü siz doğaya karşı geliyorsunuz ama kulakta özüne dönmek için eski pozisyonunu almak istiyor. Böyle bir durumda hekiminiz lokal anestezi altında kulak arkasından küçük bir rötuş yaparak durumu düzeltir.

- Eğer cilt gevşekliği probleminiz varsa, meme dikleştirme ameliyatından kısa bir süre sonra yer çekimi etkisi yeniden göğüslerinizde görülmeye başlanabilir. Bu operasyon memeyi dikleştirmeyi vaat eder, ancak yer çekimine karşı koymayı garanti edemez.

- Göz kapağı estetiğinden sonra her iki kapakta farklı iyileşme gösterirse, iyileşme sürecinde asimetriler görülebilir. Hatta kimi zaman gözde hafif aralık kalma durumu yaşanabilir. Tedbir alınması gereken bu durumda hastaya özel damlalar ve pansuman şekilleri gösterilerek iyileşmenin hızlanması sağlanır.

- Estetik cerrahi operasyon ve uygulamalar kişiyi daha mutlu etmek ve özgüveni yükseltmek amacı ile yapılır. Ancak sonucun başarılı ya da başarısız olduğunun %70’ini ne yazık ki gözle görülen sonuçtan çok, “mahalle baskısı” belirler. Çok başarılı bir operasyondan sonra bile, çevreden gelen olumsuz yorumlar hastanın psikolojisini ve iyileşme sürecini direk olarak etkiler.

- Saç Ekimi işlemini, adı gibi düşünmeyin. Ekim yok, transfer var. Arkadaki sağlam olan köklerin, açık alanlara taşınması ile saç ekimi gerçekleşir. Yani bu işlemi yaptırmak için mutlaka ense bölgenizde sağlam saç köklerinizin olması gerekir.

- Başarılı geçmiş bir estetik operasyondan sonra, hiç aklınızda olmasa bile ikinci bir değişim için çok istekli ve motive olursunuz. Ancak başarısız bir operasyon ve olumsuz bir sonuç; bundan sonra yaptıracağınız küçük işlemler için bile cesaretinizi kırar ve sorgulayıcılığınızı arttırır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder