Tuğçe Özcan Gün 16: Senin mentorun kim?
HABERİ PAYLAŞ

Gün 16: Senin mentorun kim?

Haberin Devamı

Zaman zaman kendimi içinden çıkılmaz olayların içinde bulduğumda ya da zor kararların eşiğinde kendi mentorumu düşünüp, o şimdi ne yapardı diye sorarken buluyorum kendimi. Evet, son günlerde bunu çok daha fazla düşünüyor olduğumu da itiraf etmeliyim.

Tarihe başarıları ile damga vurmuş büyük insanlar, sadece önemli işler yapmadılar aynı zamanda hepimiz için güçlü birer ilham kaynağı haline geldiler. İşiniz için sizi motive eden, ilgi alanınıza giren ya da tamamen kişisel takdirinizi kazanmış bir ismin elde ettiği önemli başarılar, zor zamanlarınız için size pozitif bir destek olacaktır.

Gandi, Da Vinci, Atatürk, Mimar Sinan, Elenor Rosewelt, Jeanne Darc, Gabriel Coco Chanel, Helena Rubinstein, Nichola Tesla, Hz. Muhammed gibi isimler yaşadıkları dönemde yaptıkları ile yüzyıllar boyu konuşulmaya devam edecek. Üstelik de hiç biri bugün bizim sahip olduğumuz teknolojiye ve bilgiye ulaşma hızına sahip değillerdi. O günün zorlu koşullarında tarihe geçen bu insanları, şuanki imkan ve donanımlarla yaşadıklarını hayal bile edemiyorum.

TAKLİTÇİLİK YARATICILIĞI ÖLDÜRÜYOR!

Dönem dönem daha az ya da daha fazla üretken olduğumuz dönemlerimiz var. Ruh hallerimiz, içinde bulunduğumuz sosyal durum, stres seviyemiz, beden sağlığımız, dinginliğimiz ve sorumlu olduğumuz mecburi görev ve işler yaratıcılığımızı etkiliyor. Daha az üretken olduğumuz dönemlerde mentorunuzdan esinlenmek kısa vadede zihnimizde küçük ampuller yakabilir. Ama esinlenme işini, taklitçilikle ayıran çok ince bir çizgi var. Bu çizgiye dikkat etmek gerekir. Yaptığın her işe kendini yansıtan bir ruh katmazsan, zihnin copy paste (kopyala-yapıştır) üretimler yüzünden bir süre sonra yaratıcılık yönünden zayıflamış olacaktır.

İLHAM ALDIKLARIM

Edebiyatından ve cümlelerinden etkilendiğim: Yazar Enver Aysever
Duruşuna ve bilgeliğine hayran olduğum: Tarihçi İlber Ortaylı
Zarafetine imrendiğim: Yayımcı Nehir Ötgür
Hayata bakışını çok sevdiğim: Mutasavvıf Cemalnur Sargut
Her adımını hayranlıkla takip ettiğim: Ajda Pekkan
Son dönemde keşfettiğim: Sanatçı Emre Yusufi
İzlemekten çok keyif aldığım: Farah Zeynep Abdullah ve Serenay Sarıkaya

Peki sizin son dönemde ilham aldıklarınız listenizde kimler var?


Sıradaki haber yükleniyor...
holder