Tuğçe Özcan Gün 13: Kendine bir stil seç!
HABERİ PAYLAŞ

Gün 13: Kendine bir stil seç!

Haberin Devamı

Son trendlere uymak zorunda değil, çok pahalı olmak zorunda değil, başka biriymiş gibi ya da popüler olanı taklit etmek zorunda da değil. Ama akılda kalmak için mutlaka kendine has bir stil ve tarza imzanı atmış olmalısın.

Kendini tanıyarak başlar stil. Nelerin içinde kendini iyi hissettiğini, neleri daha iyi taşıdığını kendin keşfetmelisin. Hangi renkler dolabında olmalı buna sen karar vermelisin.

NE OLMAK İSTEDİĞİNE KARAR VER!


Öncelikle ne olmak istediğine karar ver. Maskülen mi, feminen mi, sportif mi, klasik mi, basic mi yoksa alışılmış tarzların çok daha farklı yorumlarında bir stile mi bürünmek istiyorsun? Abartıyı mı seviyorsun, yoksa sadeliği mi? Aksesuar tarzın nasıl? Bunlara karar vermekte zorlanıyorsan yaratıcı stilleriyle moda blogger’larının sayfalarına göz atabilir ya da Instagram’daki moda hesaplarını takip ederek tarzın için ipuçları toplayabilirsin.

FAVORİLERİM

Benim kişisel tercihlerimde her zaman basic seçimler ön planda. Kışın oversize (bol-salaş) kazakları Jean’lerle, yüksek belli kalem etekleri de kısa üstlerle kombinlemeyi çok seviyorum. Yazın ise ille de beyaz gömlek, ille de beyaz tişört diyenlerdenim! Yırtık Jean ve gömlek uyumuna bayılır, onları ipek fularla detaylandırmayı çok severim. Bir de tek parça küçük elbiseler yaz ve kış favorim.
Instagram’da kombin yapmak için fikirler alabileceğiniz çok hesap var. Beğendiğim tarzları mutlaka kaydedip alışveriş yapacağım zaman göz atıyorum. Rose gold (Pembe altın) takıları çok seviyorum ama genelde üst üste takıp karıştırmak yerine, az ve sade olanları tercih ediyorum.

COCO CHANEL’DEN İLHAM ALIN

Moda konusunda ezberleri bozup yeni bir çağ başlatan cesur kadın Gabriel Coco Chanel’in bu sözleri size mutlaka ilham verecektir.

1. “Bazı insanlar lüksün, fakirliğin karşıtı olduğunu düşünüyor. Oysa öyle değil. Lüks, bayağılığın karşıtı.”
2. “En cesurca adım, kendini düşünmektir. Hem de yüksek sesle.”
3. “Vazgeçilmez olmak için farklı olmanız gerekir.”
5. “Ben moda yapmıyorum, modanın ta kendisiyim.”
6. “Hafızası olmayanlar, kendilerinin farklı olduğu konusunda ısrarcı olurlar.”
7. “Kötü giyinirseniz elbisenizi hatırlarlar, iyi giyinirseniz elbisenin içindeki kadını hatırlarlar.”
8. “Ben siyahı sundum ve bugün hala gücünü koruyor. Siyahın yok olması için, etraftaki her şeyin yok olması lazım.”
9. “30 yaşında görkemli, 40 yaşında çekici ama hayatının geri kalanında karşı konulmaz olabilirsin.”
10. “Doğa sizlere 20’li yaşlardaki yüz ifadenizi verir, hayat 30’lu yaşlarda ifadenizi şekillendirir. Ama 50 yaşında hak ettiğiniz ifadeyi alırsınız.”
11. “Çok az dekolte vermek her zaman iyidir.”
12. “Dünyadaki en güzel renk, size en çok yakışan renktir.”
13. “Zarafet reddediştir.”

DEVRİ KAPANMAYAN KLASİKLER

Bana göre devri asla kapanmayan bazı klasik parçalar var ki, bundan 50 sene sonra bile kullanılmaya devam edecek.
Marilyn Monroe’nun wayfarer gözlükleri, Coco Chanel’in zincir askılı kapitone dikişli çantaları, Prenses Diana’nın kullandığı ve kendi adıyla piyasaya çıkan kısa saplı kare çantalar, Audrey Hepburn ile zihinlere kazınan siyah kokteyl elbiseleri, Jacqueline Kennedy’nin dik yakaları, eldivenleri ve ceketli kombinleri, Grace Kelly’nin yüksek bel etekleri unutulmazlar arasında.

HER DEVRİN KADINI

Bu yazıyı onu anmadan bitirmek olmazdı. Bir de her yaşa, her tarza ve her stile mutlak bir zarafetle uyum sağlayan Ajda Pekkan gerçeği var önümüzde. Her dönemin en trend giysilerini başarıyla taşımış, şimdi günlük hayatta düz sneaker spor ayakkabıları ve rahat jean’ler içinde olmaktan keyif alırken, sahnede sık sık izleyicisine ters köşe yaptırıp en iddialı giysileri bile cesurca ve başarıyla taşıyor.
Bir beyaz pantolon ve sade bir gömlek içinde bile star görünebiliyor olmak, herkesin imzasını atabileceği bir durum değil.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder