Tuğçe Özcan Gün 10: İyi görünmek özgüvendir
HABERİ PAYLAŞ

Gün 10: İyi görünmek özgüvendir

Haberin Devamı

Hepimiz aynada gördüğümüz resim iyi olduğu zaman otomatik olarak kendimizi daha iyi hisseder, daha yüksek bir özgüven içinde oluruz. İyi görünmek bireysel bir saygıdan öte, kesinlikle gülük rutini destekleyen bir motivasyon. Kadın ya da erkek, genç ya da yaşlı fark etmez, iyi göründüğümüzü bildiğimiz zaman görünür olmaktan çekinmez ve parlamaktan mutlu oluruz.

En tipik depresyon belirtisi

Bütün klişelere, Hollywood filmlerine ve aklımıza yer etmiş resimlere konu olan depresyon karesini hatırlayın.
Koyu renkli tüyleri tiftik tiftik olmuş bir hırka, yağlı ve özensiz saçlar, makyajsız bir cilt ve durmak bilmeyen bir iştah. Kötü göründüğümüzü bildiğimizde sosyal ortamlardan uzak kalıp kendimizle baş başa kalma istediğimiz aslında nedensiz değil.

Karizma Etkisi

“İyi görünmenin” kişiye verdiği özgüven kaçınılmaz. Ancak bu ne tek bir giysi, ne tek bir parfüm ya da saç şekli ile mümkün. “Karizma” dediğimiz şey, kişinin fiziksel ve ruhsal olarak karşı tarafı etkileyen özelliklerinin tümü aslında. Yani giydiği kıyafeti taşıyabilme, kendini ifade edebilme, duruş ve beden dili, kişinin enerjisi, sosyal becerisi, kullandığı kelimeler ve üslubu “karizma” dediğimiz bütünü oluşturan zincirin halkalarının bir kaçı sadece...

Daha İyi Görünmek için 10 Kural

1- Karşınızdaki ile etkileşim önce enerji ile başlıyor. Siz bir odaya girmeden enerjiniz oraya ulaşır. Bu yüzden herşeyden önce pozitif bir ruh halini benimsemeyi öğrenmek gerekiyor. Gerginlikleriniz, üstünü kapamaya çalıştığınız zayıf yönleriniz bir yerden sonra sizi mutlaka ele verebilir.

2- İyi giyinmek demek, ille de İtalyan bir takım ya da son moda stilettolar demek değil. Temiz, ütülü ve basic bir kombin ile de son derece şık ve iyi görünebilirsiniz. Ne giyeceğiniz konusuna zaman ayırın. Sabahları ayılmakta güçlük çektiğiniz birkaç dakika içinde kombin yapmak için zihninizi yormayın. Kıyafetlerinizi geceden seçin. Rüküş ve abartılı olmanın avantaj olduğu yanılgısına düşmeyin. En büyük zarafet her zaman sadeliktedir.

3- Ayrıntıları göz ardı etmeyin. Detaylar sizi her zaman öne çıkarır. Kol saatiniz, kol düğmeleriniz, ceket cebinizdeki mendil, boynunuzdaki ipek fular, kemer tokanız ya da kombinizdeki küçük detayları önemseyin.

4- Temiz kokun. İlle de en pahalısından olmak zorunda değil. Ama deodorant + parfüm iklisini kullanmayı alışkanlık haline getirin. Bu ikisi farklı şeylerdir ve ayrı amaçlar için kullanılır. Deodorat sadece koltuk altına sıkılır ve terlemeyi önler. Parfüm ise boyun, bilek içi, dekolte ve saçlara sıkılabilir. Sizinle bir kimlik gibi örtüşen bir kokunuz varsa, insanlar üzerinde akılda kalıcı bir etki oluşturabilirsiniz. Ama kimlik oluşturucam diye ağır, iç bayan kokulardan uzak durun. Aksi halde kokarca konumuna düşmek kaçınılmaz olur.

5- Dik durun, dik duruş özgüvenin ayrılmaz bir parçasıdır.

6- Çok kitap okuyan kişiler kendilerini daha iyi kelimeler ile ifade eder ve bu özellikte sizi kolayca bir adım öne taşır.

7- Makyaj yapın ya da yapmayın, her akşam cildinizi mutlaka temizleyin. Kadın ya da erkek fark etmez herkesin bir yıkama jeli ve nemlendiricisi olmalı. Düzenli olarak cilt bakımı yaptıranlar ise bir artı puan daha alır.

8- Bol su için. Fi dizisindeki Can Manay yanlış yapıyor olamaz.

9- Medikal estetik işlemlerden destek alın. Yaşadığımız yüzyılda cilt kırışıklıkları, akne izleri, geniş gözenekler, gözaltı morlukları ve kaz ayağı çizgilerinizle hayata devam etmek zorunda değilsiniz.

10- Beden dilinizin inceliklerini araştırın. İkili iletişimde beden dilini kullanarak küçük farkındalıklar oluşturabilirsiniz. Ve gülümseyin. Karşı tarafın kabul etmesini istediğiniz cümlenin sonuna bir gülümseme ekleyin, işlerin kolaylaştığını göreceksiniz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder