Siyaset Gülen'den Avcı'ya 'arı'lı cevap!
Paylaş
Gülen'den Avcı'ya 'arı'lı cevap!

Fethullah Gülen, Hanefi Avcı'ya "Ben kimseye zarar vermem, veremem ki" sözleriyle cevap verdi ve odasına giren arı hikayesini anlattı

Zaman gazetesi yazarı Hüseyin Gülerce, Pennsylvania'da Fethullah Gülen ile görüştü. İzlenimlerini 'Pennsylvania'dan bakınca' başlıklı yazısında anlattı:

Haberin Devamı

Gülen'i namaz kıldıracak kadar sağlıklı bulduğunu yazan Gülerce, referandum sonucuna Gülen'in nasıl sevindiğini anlattı:

YİRMİ SEÇİME BEDEL

"(...)Sevincini şöyle ifade etmiş: "Bana deseler ki, son iki yüzyılda milletimizin geleceği adına yaptığı iyi bir şey söyleyin; ben bu referandumdaki "evet"i söylerim. Demokratikleşme adına bu referandum yirmi seçime bedeldir..."

Gülen, Hanefi Avcı olayı için ne dedi? Yargıya ve emniyete sızma iddialarına karşı neler söyledi? Gülen doğrudan Avcı'ya cevap vermedi ama arı hikayesi ile üstü kapalı cevap verdi. Gülerce, Gülen'in çarpıcı mesajlarını aktardı:

"(...)Hanefi Avcı olayını açmak istemedim. Muhterem Fethullah Gülen'in şahıslarla işinin olmadığını biliyorum. Üstü örtülü, "Yine bir jurnalleme dönemi başlatmak istiyorlar." diye sitem etti. "Ben kimseye zarar vermem, veremem ki." dedi. Hüzünlü bir sesle odasına giren arıyı anlattı.

Haberin Devamı

"Uçamıyordu, felç geçirmiş gibi bir hali vardı. Belki açlıktandır deyip bir kaşık balın içine bıraktım olmadı. Yanına su koydum iyileşmedi. Ne yapsam düzelmiyordu. Aldım, bahçeye bıraktım. Sonra oturdum yarım saat ağladım. Ben kimseye tokat vuramam..."

Yargıya sızma, emniyete sızma konusu, kendisini en çok rahatsız eden konuların başında geliyor. "Bu yalanların mumu yatsıya kadar da yanmaz." diyor. "Asıl sızmayı değişik yerlerde ağını kuranlar yapıyor." diyor.

Uzaklardan bakınca Hanefi Avcı konusu, 1999 haziran fırtınasını hatırlatıyor. O gün bir kasetle düğmeye basanlar, bugün başka aktörleri kullanarak bir kitapla sahne alıyorlar. Dün millete komplo kurmaya kalkanlar başarılı olamadılar. Bugün de başaramayacaklar."