Siyaset Gül, veto krizine el koydu
Paylaş
Gül, veto krizine el koydu

Cumhurbaşkanı Gül, "Herkesi, sorunun aşılması için yapıcı olmaya" davet etti

Cumhurbaşkanlığı Basın Başdanışmanı Ahmet Sever, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, "YSK’nın bazı bağımsız milletvekili adaylarının adaylıklarını iptal etmesiyle ortaya çıkan sorunun aşılması için herkesi yapıcı olmaya, her türlü hukuki ve siyasi çabayı harcamaya davet ettiğini" bildirdi.

Haberin Devamı

Sever, yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Gül’ün, YSK’nın kararından sonra ortaya çıkan durumla ilgili değerlendirmesini aktardı.

Ahmet Sever’in verdiği bilgiye göre Gül, seçimlerin tartışma ve polemik konusu yapılmamasının önemini vurguladı. Gül’ün, bu konuda herkesin hassasiyet göstermesi gerektiğini ifade ettiğini aktaran Sever, "Sayın Cumhurbaşkanı herkesi, sorunun aşılması için yapıcı olmaya, her türlü hukuki ve siyasi çabayı harcamaya davet ediyor" dedi.

DEMİRTAŞ KÖŞKE ÇIKIYOR

Yüksek Seçim Kurulu kararından sonra Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün görüşmek için Çankaya Köşkü’ne davet ettiği BDP’nin eski Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, davetin bu dönemde çok olumlu ve anlamlı olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün davetini DHA muhabirine değerlendiren Selahattin Demirtaş, "Davet, Sayın Cumhurbaşkanından geldi. Sanırım son YSK kararı ile ilgili olarak bizim görüşlerimizi alacak. Belkide çözüm önerileri varsa bize anlatacak. Daveti çok olumlu ve anlamlı buluyorum. Cumhurbaşkanı ile görüşmek üzere akşam uçağı ile Ankara’ya gideceğim" dedi.