Siyaset Gül, TSK'ya suçlamalardan rahatsız
Paylaş
Gül, TSK'ya suçlamalardan rahatsız

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TSK'ya yönelik 'lüzumsuz ve haksız yakıştırmalardan' rahatsız olduğunu açıkladı

Son dönemde gündemde ilk sıralardan düşmeyen konularla ilgili Cumhurbaşkanı Abdullah Gül değerlendirmelerde bulundu. Ankara'da gazetecilerle sohbet eden Gül, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne karşı "lüzumsuz ve haksız yakıştırmalardan rahatsız olduğunu" açıkladı.

Herkesin hukuka uyması gerektiğini hatırlatan Gül, Türkiye'nin geleceğinin parlak olduğunu belirtti, en gelişmiş demokrasilerdeki standartlardan söz etti, kurumların yıpratılmamasını istedi, "soğukkanlı olunmalı" dedi.

"HUKUKUMUZU KABULLENMEKTE ZORLANIYORUZ"

"2010'dan itibaren Türkiye'nin normalleşmesi için ne yapılmalı?" şeklindeki soruya Gül şu şekilde karşılık verdi: "Her ülkenin meseleleri var... Ama Türkiye için esas gördüğüm şey Avrupa Birliği (AB) ile müzakerelerdir. AB ile katılım müzakeresi yapan bir ülkeyiz, yol haritamız belli.

Biz demokratik standartlarımızı yükseltiyoruz. Hukukla ilgili, eğitimle ilgili, sağlıkla ilgili standartlarımızı yükseltiyoruz. Benim gördüğüm bir eski alışkanlıklarımız var, bir de bugünkü hukukumuz var. Bugünkü hukukumuzu kabullenmekte zorlanıyoruz. Bu Türkiye'nin adaptasyon sürecidir."

"TSK'YA HAKSIZ YAKIŞTIRMALAR YAPILIYOR"

Cumhurbaşkanı Gül, kozmik odalardaki aramalarla ilgili de şu değerlendirmeyi yaptı: "Devletin yatak odasına girildi', 'kozmik sırlar var' şeklinde değerlendirmeler yapılıyor. Ortada mevcut bir durum var, kanunlar var... 'Adaptasyon' derken bunu diyorum. Hukuk uygulanıyor.

Hukukumuza herkes riayet edecek. Beni rahatsız eden, konuşurken, yazarken üslup kaçırılıyor. Özellikle TSK ile ilgili tasvip etmediğim yazılar çıkıyor. Sanki 'Diyarbakır Emniyet Müdürünü biz vurdurmuşuz' gibi... TSK'ya lüzumsuz, haksız yakıştırmalar yapılıyor; ölçüsüz ve rahatsız edici değerlendirmeler yapılıyor.

Bunlar yanlış şeyler. Diğer taraftan hukuk uygulanıyor. Sanki kanunun uygulanmasından rahatsızlık duyuluyor gibi oluyor. Bizim hukuk sistemimiz gelişmiş ülkeler seviyesine getiriliyor.

Buna kendimizi adapte etmemiz lazım. Her kurumun içinde yanlış yapanlar çıkar. Kurumları haksız yere yıpratmayın. TSK, emniyet ve istihbaratı haksız yere yıpratmayın. Bunlar yanlış şeyler."

Haberin Devamı