Siyaset Gül: Mısır'da korkulan oluyor
Paylaş
Gül: Mısır'da korkulan oluyor

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül: Sivil insanlara silahlı müdahale, gösteri yapanlara silahla müdahale, bu asla kabul edilemez. Gerekçesi ne olursa olsun. bunlar çok tehlikeli kapıları açar

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Azerbaycan'a hareketinden önce havalimanında Mısır'da yaşananlarla ilgili açıklamalarda bulundu.

>> ÇİÇEK: EMPERYALİST OYUNLAR SONA ERSİN


>> İŞTE AB'NİN AÇIKLAMASI


Türk Konseyi 3. Zirvesi'ne katılmak için Azerbaycan'ın Gebele kentine hareketinden önce konuşan Gül, "Sabaha karşı Mısır’da yaşanan olaylara ilişkin değerlendirmelerinizi rica ediyoruz. Türkiye’nin yol haritası nasıl olacak?" sorusu üzerine şunları söyledi

'KABUL EDİLEMEZ'

Açıkçası korktuğumuz olaylar gerçekleşiyor. Bu noktalara gelinmemesi için, hatırlayacaksınız benim de çok çağrılarım oldu. dün olup bitenler kabul edilemez. Hele sivil insanlara silahlı müdahale, gösteri yapanlara insanlara silahla müdahale bu asla kabul edilemez. Gerekçesi ne olursa olsun. bunlar çok tehlikeli kapıları açar. Bundan dolayı büyük üzüntü duyuyoruz. Mısır halkına da geçmiş olsun diyoruz. Rakamlar çok değişik. Önümüzdeki günlerde netleşecektir. Korkum şu ki Mısır içinden çıkılmaz bir kaosa girer bu gidişle. Bu yol çıkmaz bir yoldur Mısır için. Onun için herkesin kendi ülkesinin kıymetini bilmesi, bütün tarafların bir araya gelip aklı selim içinde mısır’ı düzlüğe çıkartacakları süreci başlatmaları gerekir.

BÜTÜN MÜSLÜMAN DÜNYASINI ETKİLER


Yoksa hemen komşumuzda olup bitenler nasıl başlamıştır? Sivil halka silahla müdahale. İşte olaylar bu hale gelmiştir. Mısır’da olup bitenler sadece Mısır’ı, Arap dünyasını değil bütün Müslüman dünyasını etkileyecek bir gelişme gösterir. O bakımdan herkesin aklı selimle hareket etmesinin zamanı çoktan geçmiştir. Şüphesiz ki herkesin bir araya gelmesi gerekir. Yapılacak ilk iş seçilmiş cumhurbaşkanının serbest bırakılması, herkesin katılacağı düzgün bir seçimin yapılmasıdır. Korkarım ki bu böyle giderse Mısır uzun bir süre demokrasiyle buluşması zor olur.

Haberin Devamı