Siyaset Gül: Fişleme mümkün değil
Paylaş
Gül: Fişleme mümkün değil

Cumhurbaşkanı Gül, CHP milletvekillerinin fişlendiği iddialarıyla ilgili olarak, “Bana istihbarat raporları geliyor. Böyle bir şeyin işaretini almadım. Böyle bir şeyin Türkiye'de olması mümkün değil” dedi

Azerbaycan’da bulunan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Mısır’daki olaylarda ölü sayısının 600’ü geçtiğini belirten Cumhurbaşkanı Gül, “Bu ancak savaşlarda olur. Bu asla kabul edilemez. Halka karşı orduyu kullanmak kabul edilemeyecek bir şey. Mısır’ın bu kaostan çıkarılması lazım. Mısır, bilincini ve şuurunu kaybetmiş bir halde. Ülkeyi bu durumdan çıkarmak için uluslararası toplum çaba göstermeli” dedi.

Mısır'daki duruma sevinen ülkelerin de olduğunu dile getiren Gül, "Mısır'da yaşananların hepsi İslam ve Arap dünyası adına utanç. Dostları bunun acısını duyuyor, her ölen Mısırlının acısını duyuyorum açıkçası. Herhalde bu ülkelerin dostları olmayanlar da var, kurşun atmadan bu büyük güçlerin tükenmesine seviniyorlardır" dedi.

Mısır tarafından yapılan "Türkiye içişlerimize karışıyor" eleştirisini "Türkiye'nin uyarılarını iç meseleleri kurcalama değil bir dostun duyduğu üzüntü, yaşadığı şok ve onların dikkatini çekip, onlara yardımcı olma şeklinde görmek gerekir. Biz onlara yardımcı olmak istiyoruz" sözleriyle değerlendirdi.

Haberin Devamı

'TÜRKİYE'DE OLMASI MÜMKÜN DEĞİL'

Abdullah Gül, CHP’de bazı milletvekillerinin fişlendiği iddialarının hatırlatılması üzerine “Bana bir sürü istihbarat raporu geliyor. Bu yönde hiçbir şey görmedim, hiçbir işaret almadım. Siyasi partilerle ilgili bu tip şeylerin olacağını hiç tahmin etmiyorum. Böyle bir şeyin Türkiye’de olması mümkün değil” dedi.