Esra Karayel Gözümü karartıp evini bastım
HABERİ PAYLAŞ

Gözümü karartıp evini bastım

Haberin Devamı

SORU: Kız arkadaşıma güvenmiyorum. Bir yıldır birlikteyiz. Son günlerde dalgın ve gözü hep telefonunda. Telefonuna da şifre koydu. Evlerimiz ayrı ama hafta sonlarını birlikte geçiriyoruz. İlk defa hafta içi habersiz gittim. Çok şaşırdı. Kendime hakim olamadım, içeriye daldım. Yalnızdı. Niyetimin ne olduğunu anlayınca beni kovdu. Şimdi konuşmuyor. Pişmanım. Ne yapacağım? RUMUZ: KOVA

CEVAP: Bu delilik halini yaşayana kadar neden konuşmayı denemedin? Ne geçti eline? Demek ki onun seni aldattığı düşüncesine kapılmışsın. Şimdi nasıl onaracağım diyorsun? Kendini onun yerine koymakla başla işe. Sen ne hissederdin? Sevdiğin insana aynı anda yalancı, ahlaksız, saygısız hükmünü verip cezalandırmak için gidiyorsun. Sen olsan, ne yapılsa bu ilişkiye bir şans daha verirdin?

Kocam her şeyime karışıyor

SORU: Beş yıldır evliyim. Kocam aklınıza gelecek her şeye karışıyor. Kuaförüm, giyimim kuşamım, konuşmam. Aramızda 15 yaş fark var. Bana çocuğu gibi davranıyor. Bıktım artık. Söyleyince de, “Başta hoşuna gidiyordu. Ne değişti? Sevmiyorsun beni artık” deyip arıza çıkarıyor. Ne yapacağım bu adamla? RUMUZ: İHTİYAR KEÇİ

CEVAP: Bu kadar yaş farkı olursa çıkan sorunlar da o kadar büyük oluyor. Kullandığın kelimelerden hevesinin geçtiğini düşünüyorum. Yanılıyor muyum? Geçmediyse kocandan ‘adam’ diye bahsetmemen daha iyi. İlişkilerde arada mesafe kalması en doğrusu. Senin özel işlerine yoğun olarak dahil olmaması bu mesafeyi korur. Belli ki başta bu olmamış.

Şimdi bunu yaratmak istiyorsun. O da zor. Çünkü yaş farkı başka türlü düşünmesine neden oluyor. Ya bu durumu kabulleneceksin ya da sevgini gösterecek ve gitmenden korkmaması için güven vereceksin.

Evi terk etti

SORU: Evliyiz, bir çocuğumuz var. Arkadaş grubumla beş yıldır her hafta toplanıyoruz. Kimsenin karısı itiraz etmiyor. Benimki de itiraz etmiyordu. Ama şimdi 50 kere telefon ediyor. Sessize alıyorum, bu sefer niye açmıyorsun diye azarlıyor. “İstemiyorum gitmeni” demeye başladı. Hatta evi terk etti. Büyükler araya girince düzeldi. Tek sorun bunu gösteriyor. Hiçbir şeyini eksik etmiyorum. Kimseyle bu konuyu konuşamıyorum. Doktor teklifimi de kabul etmedi. “Aklım başımda, sen kendine bak” deyip geçiştiriyor. Kayınvalidem “Kızımı mutsuz ettin” diye üzerime geliyor. Yol gösterin. RUMUZ: RED WOMEN

CEVAP: Sorunun sadece senin haftada bir arkadaşlarına gitmen olmadığı kesin. Bu yüzden ev terk edilmez. Ediliyorsa da çözüm doktordadır. Sana tam olarak ne olduğunu söylemediği için de bulman zor. Konunun uzmanı psikiyatra gitmenizi tavsiye ederim. Ancak onun ihtiyacı olduğunu söyleyerek değil. “Evliliğimiz ve çocuğumuz için en güzel ortamı sağlamak adına” diye bir giriş yapabilirsin. Bu şekilde daha hızlı yol alırsın.

Arkadaşlıktan çıkarınca engelledi

SORU: Bu erkekleri anlamak zor. Bir aydır beni elde etmek için diller döküyor. Şarkılar, türküler, dualar, fotoğraflar gönderiyor. Hoşuma gitmeyen bir hareketi oldu. Ben de sosyal medyada arkadaşlıktan çıkardım. O da beni engelledi.

Oysa evlilikten bile bahsetmeye başlamıştı. Yani neye inanacağımı şaşırdım artık. RUMUZ: YALAN DOLAN

CEVAP: Sen ona kızmışsın o da sana kızmış. Tepkisi göstermiş. Öfkesini kontrol edememiş. Tıpkı senin gibi. O diller döktüyse sen de belli ki karşılık vermişsin. Ama ilk kızdığın anda da intikamını almışsın. Yetişkin gibi değil, çocuk gibi davranmışsınız.

Şimdi büyüme zamanı. Şu an bir ilişki yaşamaya hazır mısın? Güzel sözlerinden mi etkilendin? Yaşam tarzı sana uygun mu? Kendine inanıyor musun? Acele etmeden soruları cevapla. Gideceğin yolu sana gösterecek.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder