Spor Göztepe - Fenerbahçe maç özeti

Göztepe - Fenerbahçe maç özeti

Paylaş
Göztepe - Fenerbahçe maç özeti

Süper Lig'in yeni ekibi Göztepe kendi sahasında güçlü rakibi Fenerbahçe ile karşı karşıya geldi

Maç sona erdi Göztepe 2 - 2 Fenerbahçe

86.DK: Fenerbahçe, karşılaşmadaki son oyuncu değişikliği hakkını Roman Neustadter'in yerine Samed Karakoç'u oyuna alarak kullanıyor.

81.DK: Sol kanattan topla birlikte ilerleyen Mathieu Valbuena, ceza sahasının hemen dışından şutunu çekiyor ancak top az farkla yandan dışarı çıkıyor.

75.DK: Mauricio Isla'nın pası ile ceza sahası dışında sağ çaprazda topla buluşan Aatif Chahechouhe'nin gelişine yerden çektiği şut savunmadan dönüyor.

71.DK: Roman Neustadter'in Nabil Ghilas'a yaptığı faulün ardından ceza sahası dışından sol çaprazdan kazanılan serbest vuruşta topun başına Oscar Scarione geçiyor. Scarione'nin çektiği şut farklı şekilde üstten dışarı çıkıyor.

68.DK: Robin van Persie oyundan çıkıyor yerine Ahmethan giriyor. Bir diğer değişiklik ise Nabil Dirar oyundan çıkarken yerine Aatif Chahechouhe giriyor.

64.DK: Fenerbahçe, Martin Skrtel'in attığı golle skoru 2-2 yapıyor.

57.DK: Göztepe, Oscar Scarione'nin attığı golle 2-1 öne geçiyor.

53.DK: Ceza sahasının hemen dışında sol çaprazda topla buluşan Yoan Gouffran'ın yerden çektiği şut kaleci Volkan Demirel'de kalıyor.

50.DK: van Persie'nin yerden vuruşu çok yavaş kalıyor ve Göztepe savunması topu zaklaştıyor.

50.DK: Alper Potuk sağ çaprazdan ceza sahasına girmek istedi ama Göztepe savunması çizgiye çok yakın bir yerde Alper'i düşürdü. Fenerbahçe'li oyuncular penaltı itirazı yaparken topun başına Robin van Persie geçiyor.

46.DK: İkinci yarı başladı

İlk yarı sona erdi. Göztepe 1 - 1 Fenerbahçe ​

38.DK: Mathieu Valbuena'nın pası ile sağ kanatta topla buluşan Mauricio Isla, ortasını ön direğe koşu yapan Robin Van Persie'ye yapıyor. Van Persie'nin kafa vuruşu az farkla yandan dışarı çıkıyor.

30.DK: Karşılaşmada 30 dakikalık bölüm geride kalırken Fenerbahçe'nin topla oynama oranında %62'ye %38 üstünlüğü bulunuyor.

27.DK: Nabil Ghilas'ın pası ile sağ kanatta topla buluşan Andre Castro'nun ortasını Fenerbahçe savunması uzaklaştırıyor.

23.DK: Sol kanattan hızlı bir şekilde atağa kalkmak isteyen Alper Potuk, Göztepe yarı alanının ilk metrelerinde Rajko Rotman'ın yaptığı sert müdahale ile yerde kalıyor. Bu pozisyonda Rajko Rotman, sarı kart görüyor.

21.DK: Rajko Rotman'ın Nabil Dirar'a yaptığı faulün ardından kaleye yaklaşık 30 metre mesafeden kazanılan serbest vuruşta topun başına Mathieu Valbuena geçiyor. Valbuena'nın çektiği şut barajdan sekip kaleci Beto'da kalıyor.

15.DK: Göztepe'nin beraberlik golünden sonra Fenerbahçe rakip sahada baskılı oynuyor

10.DK: Oscar Scarione'nin pasına sol kanatta hareketlenen Yoan Gouffran için ofsayt bayrağı kalkıyor.



8.DK: Göztepe, Andre Castro'nun attığı golle skoru 1-1 yapıyor.



5.DK: Fenerbahçe, Alper Potuk'un attığı golle 1-0 öne geçiyor.

1.DK: Maç başladı! Her iki takıma da başarılar


Volkan’la Sabri yine el sıkışmadı



Fenerbahçe'nin ilk golü ofsayt çıktı!

İŞTE İLK 11'LER


Göztepe: Beto, Sabri, Kadu, Peybernes, Leo, Rotman, Castro, Scariona, Yoan, Adis, Ghilas

Fenerbahçe: Volkan Demirel, İsmail, Skrtel, Neustadter, Isla, Mehmet Topal, Josef, Alper, Valbuena, Dirar, van Persie

FENERBAHÇE OTOBÜSÜNE SALDIRI!


Sarı-lacivertli kafileyi taşıyan otobüs, stada giderken taşlı ve sopalı saldırıya uğradı. Aracın çeşitleri yerlerinde ezilmeler olduğu öğrenildi.

LİGDE 47. RANDEVU


Taraflar, Süper Lig'de 47. kez birbirlerine rakip olacak. İki takım arasında geride kalan 46 maçtan 21'ini Fenerbahçe, 7'sini Göztepe kazandı, 18 müsabaka da berabere sonuçlandı. Gollerde de Fenerbahçe'nin, Göztepe'ye 69-29 üstünlüğü bulunuyor. Fenerbahçe ile Göztepe arasında 2002-2003 sezonunda oynanan son lig maçlarında taraflar İstanbul'da golsüz, İzmir'de ise 1-1 berabere kaldı.

İZMİR'DEKİ MAÇLAR


İki ekip, bu akşam yapacakları maçla ligde İzmir'de 24. kez karşılaşacak. Geride kalan müsabakalarda Fenerbahçe'nin galibiyetlerde 8-5 üstünlüğü bulunuyor. İzmir'de 10 maç da berabere sonuçlanırken, Fenerbahçe 24, Göztepe ise 15 gol attı.

FARKLI SKORLAR


Fenerbahçe ile Göztepe arasında geride kalan 46 lig maçında en farklı skora sarı-lacivertliler imza attı. 1974-1975 sezonunda İstanbul'da yapılan maçta Fenerbahçe sahadan 7-1 galip ayrıldı. Göztepe ise toplam 7 kez yendiği rakibi karşısında 6 galibiyetini tek farklı skorlarla elde etti, 1970-1971 sezonunda evinde 3-1 kazandı.

Süper Lig'de 14 yıl sonra mücadele edecek Göztepe, 2017-2018 sezonu ilk haftasında cezası nedeniyle seyircilerinin takip edemeyeceği maçta bu akşam Fenerbahçe'yi konuk edecek. Geçen sezon play-off finalinde Eskişehirspor'u yenerek TFF 1. Lig'den Süper Lig'e yükselen Göztepe, 2002-2003'ten bu yana uzak kaldığı en üst seviye lige Fenerbahçe maçıyla dönecek.

Süper Lig'e veda ettiği 2002-2003 sezonunun son maçında 31 Mayıs 2003'te Fenerbahçe'yi İzmir Alsancak Stadı'nda ağırlayan Göztepe, Sergiy Rebrov'un 16. dakikada penaltıdan attığı golle 1-0 geriye düşmesine rağmen, 54. dakikada Cem Baki'nin golüyle sahadan 1-1 beraberlikle ayrılmıştı. Geçen sezonki kadrosunda büyük değişikliğe giden Göztepe, şimdiye kadar 16 futbolcu transfer etti.


ŞU ANA KADAR 6 TRANSFER YAPILDI



Süper Lig'de geçen sezonu 64 puanla 3. sırada tamamlayan Fenerbahçe, kadrosunu şu ana kadar 6 transferle güçlendirdi. Stoper, hücuma dönük orta saha ve forvet mevkileri için transfer görüşmelerinin sürdüğü sarı-lacivertlilerde kadroya Mehmet Ekici, Carlos Kameni, Mathieu Valbuena, Nabil Dirar, Mouricio Isla ve Roberto Soldado dahil edildi. Fenerbahçe, yeni sezon öncesinde 9 futbolcusuyla ise yollarını ayırdı.

Haberin Devamı