Spor Gözlerini Londra olimpiyatlarına diktiler

Gözlerini Londra olimpiyatlarına diktiler

Paylaş
Gözlerini Londra olimpiyatlarına diktiler

Uluslararası Paralimpik Komitesi (IPC) tarafından Hollanda'nın Stadskanaal kentinde düzenlenen Avrupa Bedensel Engelliler Atletizm Şampiyonası'nda madalya kazanarak ülkemizi Londra Olimpiyatlarında temsil etme hakkı kazanan Hamide Kurt ve Zübeyde Süpürgeci yurda döndü

Türk Hava yolları’na ait bir uçakla Amsterdam’dan İstanbul’a gelen milli sporcuları Atatürk Havalimanı’nda Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Bağcılar Belediyesi engelli sporcuları ve aileleri tarafından çiçeklerle karşılandı.

Haberin Devamı

HAMİDE KURT’TAN MADALYA SÖZÜ

Avrupa Atletizm Şampiyonası 200 metre yarışlarında birinci olarak altın madalya kazanan Hamide Kurt "Türkiye’yi orada çok iyi bir şekilde temsil ettim. Aynı zamanda Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı bize çok destek oldu. Rakiplerim gerçekten çok zordu ama birinci oldum. Yarışmada çok heyecanlıydım. Spora Bağcılar Belediyesi’nde başladım. Londra olimpiyatlarından altın madalya ile döneceğim" dedi.

KAZAYA RAĞMEN HAYATA TUTTUNDU

9 yaşında sokakta oynarken kamyon çarpması sonucu engelli olduğunu ifade eden Hamide Kurt, "10 seneden beri böyleyim ve şuan 19 yaşındayım. Çok zor dönemler geçirdim. Ailem bu konuda bana çok destek oldu. Sandalye de oturmak bile ilk başlarda çok zor geldi ama sonradan alışmaya başladım. Alışınca bana bu engel olmadı. Bu spor bana engelimi unutturdu. Evde oturan engelli arkadaşlarım hapis hayatı yaşamasın. Dışarı çıkıp spor yapsınlar" dedi.

Haberin Devamı

BAŞARININ GELECEĞİNDEN EMİNDİK

Uluslararası Paralimpik Komitesi (IPC) tarafından düzenlenen Avrupa Atletizm Şampiyonası 100 metre yarışlarında üçüncü olarak bronz madalya kazanan Zübeyde Süpürgeci ise şunları söyledi: "Rakiplerim çok güçlüydü ilk üçe girmek benim için büyük başarı aslında. Çok iyi bir antreman programı sonrası böyle bir başarı geldi. Başarı geleceğine emindik ve o başarı geldi. İki seneden beri Bağcılar Belediyesi’nde atletizm sporu ile uğraşıyorum. Hollanda’da Türk bayrağını dalgalandırmak çok büyük bir gururdu" diye konuştu.

BELEDİYE BAŞKANI TEŞEKKÜR ETTİ

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ise duygularını şöyle ifade etti:
"Bağcılar’da Avrasya ile başlanılan maraton bugün itibariyle Avrupa şampiyonuyla noktalandı. İnşallah aynı sporcularımızda Londra olimpiyatlarında bizlere başarı getirecekler. Sporcumuz Hamide Kurt, Paralimpik ilk kez Türkiye’ye altın madalya kazandır. Bu başarıda emeği geçer herkesi tebrik ediyorum."

DHA