Esra Karayel Gözler enflasyon verilerinde
HABERİ PAYLAŞ

Gözler enflasyon verilerinde

Haberin Devamı

GEÇTİĞİMİZ HAFTA NE OLDU?

Borsada geçen hafta siyasete odaklı aşağı yönlü seyir izlendi. Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu Standart&Poor’s tarafından yapılan not artırımı sonrası borsada oluşan olumlu hava bozuldu.
Hükümet ile Türk Silahlı Kuvvetleri arasında artan gerginlik borsada satışlara neden oldu. Dışta ise Yunanistan ekonomisine yönelik endişeler etkiliydi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı üçlü zirve sonrası, satışlar bir miktar hız kesti. Endeks, bu gelişmelerle 49 bin 705’ten kapanış yaptı.

Para piyasalarında yurtiçinde siyasi gelişmeler etkiliydi. Dolarda ve faizlerde, yurtiçinde siyasi tansiyonun artmasıyla sert yükselişler oldu. Dışta Amerika verileri izlendi.

Bono piyasası: Piyasada gösterge olan 16 Kasım 2011 vadeli tahvilde bileşik faiz, yüzde 9.08 seviyesini test ettikten sonra bir miktar gevşedi ve 8.99 seviyesinden kapattı. Gösterge tahvilde işlem hacmi 1 milyar TL’yi buldu.
Döviz piyasası: Dolar, 1.5650 ile son yedi ayın en yüksek seviyesini test etti. Cuma günü dolar 1.5490, euro ise 2.1000 seviyesinden kapanış gerçekleştirdi.

GELECEK HAFTA NE OLACAK?

Bu hafta piyasaların yönünde ekonomik gündem bir miktar daha öne çıkacak. Yurtiçinde en önemli gelişme çarşamba günü açıklanacak şubat ayı enflasyon verileri. Siyasi gerilimin gündemdeki ağırlığı bir miktar azalsa da olası gelişmeler, endeksin trend yönünü değiştirebilir.

Bu nedenle yatırımcıların temkinli olmalarında ve panik hareketlerden kaçınmalarında fayda var. Yurtdışında ise Amerika’da açıklanacak imalat sanayi ve hizmet sektörü endeksleri önemli. Ayrıca cuma günü açıklanacak tarım dışı istihdam ve işsizlik verileri de diğer kritik veriler arasında yer alıyor.

Para piyasalarında yurtiçinde enflasyon verileri ve siyasi gelişmeler dikkatle takip edilecek. Yurtdışında ise Amerika’da açıklanacak ekonomik veriler ve Yunanistan ekonomisine yönelik gelişmeler dikkatle izlenecek.

Bono piyasası: Piyasada gösterge olan 16 Kasım 2011 vadeli tahvilde, faizlerin yüzde 8.80-9.10 bandında hareket gerçekleştirmesi muhtemel gözüküyor.
Döviz piyasası: Amerika ekonomik verileri doların yönünde etkili olacak. Dolarda direnç seviyeleri 1.5500 ve 1.5450, destekler ise 1.5450 ve 1.5400’da

Sıradaki haber yükleniyor...
holder