Opr. Dr. Serdar Bora Bayraktaroğlu Göz kapaklarınıza sihirli dokunuş
HABERİ PAYLAŞ

Göz kapaklarınıza sihirli dokunuş

Haberin Devamı

Türkan Şoray, Angelina Jolie, Marilyn Monroe gibi isimleri düşünün.

Güzelliğin simgesi büyüleyici gözleri ile her zaman hafızalarımızda yer alıyorlar. Kısacası, göz çevresi güzelliğinizde önemli yer tutuyor.
Ancak, yer çekiminin karşı konulmaz etkisi, yaşa ve hızlı kilo kaybına bağlı olarak oluşan deformasyonlar canınızı özellikli 35’li yaşlardan sonra sıkabilir. Üzülmeyin, bu gibi durumları cerrahi uygulamalar ile çözümlüyoruz.

ENERJİ DOLU BAKIŞLAR SİZİ BİR ADIM ÖNE TAŞIR

Enerji dolu bakışlar iyi bir iletişimin anahtardır. Ancak sağlıklı olmayan yanak ve alt göz kapağı çevresi sizi yorgun ve mutsuz gösterecektir. Özellikle şehir hayatının hızı, bilgisayar kullanımı gibi pek çok faktör bu bölgeyi hızla deforme edebiliyor.

Göz çevresinde oluşan sorunları cerrahi bir müdahale ile hallediyoruz. Zaman ve dışsal faktörlerin etkisi ile bozulan yanak ve göz kapağı çevresi yaş sınırlaması olmaksızın düzeltilebiliyor. Alt kapakta torbalanmış olan yağlar çıkarılıp yanak üzerine taşınıyor. Yine orta yüz bölgesi de yukarı doğru hafifçe gerilerek sakin ve sağlıklı bir görüntü sağlanıyor. Gerekli görülmesi halinde yanak ve göz çevresine yağ enjeksiyonları yapılarak daha doğal bir görüntü elde etmek de mümkün.


UYKULU VE YORGUN İFADEDEN KURTULUN

Göz kapağı düşüklüğü hastada hem yüz güzelliğini hem de görme kalitesini düşürüyor. Araştırmalar, göz kapağı düzeltme ameliyatları sonrası çalışanların daha başarılı ve motivasyonlarının yüksek olduğunu ortaya koyuyor.

Özellikle üst göz kapağı düşüklüğü, yüzde yorgun ve uykulu bir ifade yaratıyor. Bu nedenle iş hayatında sıkıntılar yaşayan hastalar sorunun çözümü için ameliyatla kapağı yukarı kaldırtmayı tercih ediyorlar.

30 DAKİKADA GÖZ KAPAĞINIZ DÜZELİYOR

Hemen belirteyim, üst göz kapağı ameliyatları yaklaşık 30 dk. sürdüyor. Hasta ertesi günden itibaren normal hayatına geri dönebiliyor. Ameliyattan 5 gün sonra ise dikişleri alarak hayata devam ediyoruz.


HAFİF KIRIŞIKLIKLAR İÇİN LAZER

Yine her şey yolunda olsa bile sizi yorgun ve yaşlı gösteren göz çevresindeki ince kırışıklıkları kimyasal soyma işlemleri ile yok etmek mümkün. Uygulanan diğer kırışıklık giderici uygulama ise lazer.

Göz çevresinin mutsuzluk yaratan diğer sorunu ise kaz ayaklarıdır. Yüzde yorgun ifadenin diğer nedenlerinden birisi olan kaz ayaklarından kurtulmak için botoks uygulamaları etkili oluyor. Göz çevresindeki renk değişimleri içinse yine lazer uygulamaları ya da yağ enjeksiyonları yapılıyor. Tüm bu işlemler tek tek yapılabileceği gibi yüz gençleştirme ameliyatının bir parçası olarak da gerçekleştiriliyor.


ALT GÖZ KAPAĞI ÖNEMLİ

Alt göz kapağında sıkıntı yaşayan hastalar da sorunları ile ilgili sorular yöneltiyor. Alt kapak cerrahisinde amaç göz torbalarını almak, gözyaşı oluğunu yağ ile doldurarak düzleştirmek, kapak ile yanak ilişkisini düzeltmektir. Ameliyat sırasında hastaların büyük bölümüne yağ enjeksiyonları da yapılır.
Gerekli görmemiz halinde sadece tüm göz çevresi için Blefaroplasti yapmak da bir çözüm. Alt ve üst göz kapağı çevresindeki fazla yağları, torbalanmaları ve kırışıklıkları aynı anda yok ederek yüzdeki yorgun ve yaşlı ifadeyi gideriyoruz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder