Sağlık 'Göz ardı etmeyin!'

'Göz ardı etmeyin!'

Paylaş
'Göz ardı etmeyin!'

Veni Vidi Göz Grup, kamu sağlığı bilincini gözeten “Göz Ardı Etmeyin!” sosyal sorumluluk projesini gerçekleştirdiği bir basın toplantısıyla tanıttı. Toplantıda, 40 yaş sonrasında ortaya çıkan yakın okuma bozukluğunu ortadan kaldıran PresbyMAX yöntemi hakkında da bilgiler paylaşıldı

Senim TANAY KARAKUŞ

Haberin Devamı

senim.tanay@posta.com.tr

Basın toplantısında açılış konuşmasını yapan Veni Vidi Göz Grup Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özdemir, kamu sağlığı bilincini gözeten “Göz Ardı Etmeyin!” sosyal sorumluluk projesi için sivil toplum kuruluşlarına ve kamu kurumlarına kendilerine başvurması için çağrıda bulundu.

Necdet Özdemir “Göz Ardı Etmeyin!” sosyal sorumluluk projesi kapsamında Psikolog İlkim Öz ile her ay bir AVM’de “Göz Ardı Etmeyin!” toplantıları düzenleyeceğiz. Ücretsiz olarak herkesin katılabileceği bu toplantılarda İlkim Öz, hayatımızda gözden kaçırdığımız detayları mercek altına alacak” dedi.

40 YAŞINDAN SONRA GÖZLÜKSÜZ YAŞAM MÜMKÜN

Veni Vidi Göz Grup grubun Medikal Koordinatörü Op. Dr. Ertan Sunay, göz tedavisi alanındaki yeni teknolojileri anlatırken 40 yaş sonrasında ortaya çıkan yakın okuma bozukluğunu ortadan kaldıran "PresbyMAX" yöntemi hakkında da bilgiler verdi.

Haberin Devamı

Sunay "Biz öncelike sıradanlaşan ameliyatların kalitesini yükselterek işe başladık. Katarkt ameliyatı bunların başında geliyor. Ardından son teknolojiyle donatılmış bir lazer tedavi ünitesi açtık. Türkiye'de 30 küsür yıldır lazer tedavisi yapılıyor; ancak 40 yaşından sonra görme bozukluğunu ortadan kaldıracak bir teknik yoktu. Bunu ilk kez biz uyguladık ve oldukça yoğun bir taleple karşılaştık" dedi.

GÖZDE KÖK HÜCRE TEDAVİSİ VE NÖRALTERAPİ

Yakın gelecekte uygulayacakları teknikler hakkında da bilgiler paylaşan Op. Dr. Ertan Sunay "Vücutta gerçekleştirilenden daha kolay olan gözde kök hücre tedavisini merkezimizde uygulamak için altyapı çalışmalarımız sürüyor. Bunun yanı sıra göz hastalıklarında daha önce uygulanmayan nöralterapi yöntemine de işlerlik kazandırmak bir diğer hedefimiz" dedi.

PRESBYMAX TAM OLARAK NEDİR?

Sadece 60 saniyede gerçekleştirilen bir operasyonla hem yakın hem de uzak mesafeden gözlüksüz ya da lens kullanmadan görmeyi sağlayan son teknoloji lazer tedavisidir. PresbyMAX ile yakın okuma sorunu giderilirken aynı seansta miyopi, hipermetropi ve astigmatizma da düzeltilmiş olur; günlük yaşamda hiçbir şekilde gözlüğe ihtiyaç duyulmaması sağlanır. Başvuran kişilerin yaklaşık yüzde 85'i PresbyMAX tedavisi için uygundur. Uygunluğu tespit edebilmek için reftest ölçümü yapılır. Bu ölçüm, göze herhangi temas olmadan yapılır ve 2-4 dakika içinde tamamlanır.

Haberin Devamı

'TÜRK TİPİ KATARAKT'A DİKKAT!

Hastanenin kurucu uzmanlarından Op. Dr. Özer Kavalcıoğlu, Türkiye’de sık rastlanan bir göz problemi olan “Türk tipi katarakt” hakkında detaylar paylaştı.

Kavalcıoğlu " Yurt dışına göçerek çalışmaya giden Türk işçilere yapılan göz muayenesi sonucunda yabancı doktorlar hayrete düşüyor. Öyle ki hasta neredeyse yüzde 90 oranında görme yetisini kaybetmiş; ama bunun farkına o ana kadar varamamış. Bu nedenle ortaya çıkan sorunu da "Türk tipi katarakt" olarak adlandırıyorlar. Katarakt ameliyatını sadece gözlükten kurtulmak için değil, kişinin yaşam kalitesini düşürdüğü için de gerçekleştiriyoruz. Görmede herhangi bir sorun yaratmasa bile kişinin yaşam kalitesini etkilemesi, katarakta müdahale etmek için yeterli bir sebep" dedi.

Haberin Devamı

HER GÖZ TANSİYONU YÜKSEKLİĞİ GLOKOM DEĞİL

Op. Dr. Akın Akyurt ise göz ardı edilen göz hastalıklarına, göz tansiyonuna ve erken teşhisin önemine dair rakamsal veriler sundu.

Akyurt "Glokom, sonuçları ciddi olan ve körlüğe kadar giden sinsi bir hastalık. Erken evrelerde yakalanırsa hastalığın gözde yaratacağı hasarlar engellenebiliyor. Ayrıca her göz tansiyonu yüksekliği, glokom demek değildir. Göz tansiyonun yüksek olması, bizim için sadece glokomun olabileceğine dair bir şüphe yaratıyor. Ayrıntılı yapılan tetkiklerden sonra tam bir teşhis konuyor ve kişiye özel ilaçlar veriliyor. Ki dedi. Ayrıca Akyurt, 40 yaş civarında binde 2 rastlanma oranına sahip bu göz hastalığının, yaş ilerledikçe yüzde 5'lere kadar yükseldiğinin de altını çizdi.