Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Görevi ilişkiyi kolaylaştırmak
HABERİ PAYLAŞ

Görevi ilişkiyi kolaylaştırmak

Haberin Devamı

Halk arasında zevk suyu olarak bilinen salgının görevi erkekte spermin geçeceği yolu temizlemek, kayganlaştırmak ve cinsel ilişkiyi kolaylaştırmaktır. Bu salgı meni kıvamında ve yapısında değildir...

SORU: Geç boşalıyorum

Partnerim geç boşaldığım için benimle ilişkiye girmek istemiyor. Sizce bu durum normal mi, ne yapmalıyım? CEVAP Çok daha sık rastlanan erken boşalma kadar olmasa da, geç boşalma yani ejakulatio tarda adı verilen durum da hem erkekte hem kadında sıkıntı yaratabilir. Bu durum nörolojik bir sorundan veya psikolojik bir durumdan kaynaklanabilir. Uzun süren ilişkide tahriş oluşarak kadının fiziksel rahatsızlık duyması ihtimaline karşı eczanelerde bu iş için satılan özel kayganlaştırıcı kremler kullanılabilir.

[[HAFTAYA]]

SORU: Zevk suyu hamile bırakır mı?

23 yaşındayım. Cinsel ilişkide erkekte meydana gelen kaygan sıvının hamile bırakma özelliği var mıdır? Varsa ihtimal yüksek midir? CEVAP Halk arasında zevk suyu adı verilen bu salgı idrar yolu etrafında bulunan salgı bezlerinin ve prostatın salgısının karışımından ibarettir. Normal meni kıvam ve yapısında değildir. Ama mikroskopik incelemede içinde tek tük de olsa sperm hücresine rastlanabilir. Bu nedenle hamilelik nedeni olma ihtimali çok az hatta teorik düzeyde dahi olsa vardır. Bu salgı erkekte spermin geçeceği yolu temizlemek, kayganlaştırmak ve cinsel ilişkiyi kolaylaştırmak için salgılanır.

SORU: Cinsel gücümü geri kazanır mıyım?


55 yaşındayım. Vinsel gücümde bir azalma var. Eskisi kadar istekli değilim. Eşim bundan rahatsız. Anti-aging tedavisinden fayda görür müyüm? CEVAP Anti-aging uygalaması genç yaşlarda gösterdiğiniz cinsel performansınızı yeniden kazanılmasını sağlar. Fiziksel kapasitenizi yükseltir. Bu sayede kendinizi daha enerjik ve zinde hissederseniz. Ayrıca hafızayı güçlendirme ve uyku bozukluğunu giderme ve ruhi durumu düzeltme gibi yararları da vardır. Kolesterol seviyesini düşürür. Yaşlılık sebebiyle incelen, kuruyan ve kırışan cildi düzeltir.

SORU: Erken boşalıyorum

Erken boşalıyorum. Sprey veya geciktirici krem kullanmamın bir sakıncası var mı? Bunun herhangi bir sakıncası varsa ne yapmam gerekiyor? CEVAP En basit yöntem olarak prezervatif ve geciktiricili prezervatif kullanmayı ilk aşamada öneriyorum. Bunların yeterli olmadığı hallerde üroloji uzmanının tetkik yaparak ilaç vermesi gerekebilir. Burada marka adı kullanmamayı, ilaç adı vermemeyi ilke olarak tercih ediyorum.

SORU: Az meni geliyor

23 yaşındayım. Boşalırken gözle görülür bir fışkırma yok, az meni geliyor. Bu sorun çocuk sahibi olmama engel olur mu? CEVAP Meninin boşalma anında dışarıya akması yeterlidir. Fışkırma tarzında gelip gelmemesinin çocuk olmasıyla ilgisi yoktur. Bu basınç farkından meydana gelen, tamamen boşalma sırasında meninin birikmiş olduğu idrar yolunun arka kısmını çevreleyen kasların kasılma şiddetine ve senkron kasılmasına bağlı fizyolojik bir durumdur.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder