Eğitim - Kariyer GOP Okulları hedef büyüttü

GOP Okulları hedef büyüttü

Paylaş
GOP Okulları hedef büyüttü

Gaziosmanpaşa’da anaokulu ile eğitime boşlayıp zaman içinde ilk, orta ve lisesini de açan GOP Okulları hedef büyüttü. Hedefte üniversite var....

Anaokulu ile eğitime başlayan GOP Okulları, Büyükşehir Eğitim Kurumları çatısı altında Temel Bilimler Okulları olarak Türkiye geneline yayılmayı hedefliyor. Büyükşehir Eğitim Kurumları, 2017-18 eğitim öğretim yılına 10 okulla devam edecek. Türkiye’de özel eğitim kurumları gelecek planlarını yaparken, eğitimde kaliteyi de artırıyor. İstanbul’da 10 okul ve Türkiye’de ihtiyaca göre mesleki alanlarda eğitim veren bölümleriyle dikkat çeken Büyükşehir Eğitim Kurumları’nın çatısı altında toplanan okulların hedefi de büyük.

Büyükşehir Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Halil Hayta, eğitiminin ülke için önemine dikkat çekerek, “Ülkemizin geleceği olan gençliğimize katkıda bulunabilmek için elimizden geleni yapacağız. Onun için bugüne kadar İstanbul’da dar çerçevede kalmış sistemimizi büyüterek gelecekte tüm Türkiye’ye açılmayı hedefliyoruz” dedi.

Anaokulu, ortaokul, lise, anadolu lisesi, sağlık meslek lisesi, teknik ve mesleki anadolu lisesi alanlarında eğitim verdiklerini hatırlatan Mehmet Halil Hayta, kurumlarına ilginin iyi olduğunu söyledi. Türkiye’de eğitimin gelişmiş ülkeler seviyesine gelebilmesi için mücadele ettiklerini kaydeden Hayta, “Bugün bizim ülkemiz verdiği eğitimle dünya ülkelerine örnek olmalı.

Eğitimin kalitesi, ülkenin her alanda gelişmesini sağlayacaktır. Bunun için kurumlarımızda eğitim öğretim kadromuzun seçimine de özel önem veriyoruz. Çünkü, aileler o küçüçük yavrularını, genç evlatlarını bizlere teslim ediyor. Onların güvenlerini sarsmamak için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Ve bizim için en önemli nokta bu” diye konuştu.

Üniversite için çalışma başladı

İş kaygısı nedeniyle, sağlıkla ilgili bölümlerin daha çok tercih edildiğini ancak sağlık meslek lisesi kontenjanlarının yeterli olmadığını aktaran Hayta, hedeflerinin üniversite açmak olduğunu kaydederek, bu konuda yasal prosedürlerin bu yıl başlatılacağını söyledi.

Hayta, verdikleri eğitimle sağlık sektöründe çalışacak yardımcı bölüm elemanlarının bire bir pratik uygulama ile eğitildiğini ifade etti.

Sağlık meslek liselerinde 7 ana dalda eğitim verdiklerini ifade eden Hayta, şunları söyledi: “Esenler, Kağıthane, Seyrantepe ve Gaziosmanpaşa olmak üzere 4 okulumuzda hemşirelik, yardımcı hemşirelik, sağlık bakım teknisyenliği, radyoloji, anestezi, tıbbi laboratuvar, acil tıp teknisyenliği bölümlerinde eğitim veriyoruz. Öğrencilerimiz 2. sınıfta stajına başlıyor. Eğitimimiz tamamen pratiğe dayanıyor.”

Staj yaparken iş garantisi

Pedagoji eğitimi almış doktor ve hemşirelerin öğretmen olarak görev yaptığı GOP Okulları’nın yaklaşık 700 öğrencisi anlaşmalı 10 hastanede staj yapıyor. Türkiye’de yüksek işsizliğe rağmen mesleki teknik liselerin sağlık bölümlerinde okuyan öğrenciler daha staj sırasında işini garantilemiş oluyor. Son sınıf öğrencileri staj yaptıkları hastanelerin kendilerine çalışma teklif ettiğini ifade ediyor.

Haberin Devamı