Bilim - Teknoloji Google'ın mazisi açığa çıkıyor
Paylaş
Google'ın mazisi açığa çıkıyor

Yakında piyasaya çıkacak olan bir kitap Google'ın Çin ile arasındaki geçmişe ışık tutacak

"In the Plex: How Google Thinks, Works, and Shapes Our Lives" (Genel Merkezin İçinden: Google Nasıl Düşünüyor, Çalışıyor ve Hayatımıza Yön Veriyor) isimli kitabın yazarı Steven Levy, şirketin derinlerini araştırarak, bugünlere nasıl geldiğini yazıyor. Kitabın ön baskısını elinde bulunduran The New York Times'a göre, Çin ile Google arasındaki gerginlik 2004 yılına kadar uzanıyor.

Haberin Devamı

O yıl ülkeye ziyarete giden şirket kurucularının Çin hükümeti ile buluşması iyi geçmedi ve sorun da burada başladı. Google'ın Çin'de çalışan mühendislerine birçok servisin kaynak kodlarına erişimini engellediği söyleniyor. Bunda etkili olan sebep ise hükümetin bu kodlara erişebileceği korkusu.

Çin ve Google Sürtüşmesi

New York Times'ın haberine göre, Aralık 2009'da Google, Çin hükümeti kaynaklı bir saldırıya maruz kaldığını iddia etmiş, hükümet ise saldırı ile ilgilerinin olmadığını belirtmişti. Buna rağmen Google, ülkeyi arama servisini geri çekmekle tehdit etmiş ve aylar sonra da bu servisini kapatmıştı. Şu an Google'ın Çin arama servisine erişmeye çalışanlar, sitenin Hong Kong sayfasına yönlendiriliyor. 2004 yılında Çin hükümeti ile Google yöneticileri arasında nasıl bir diyalog geçtiği merak konusu oldu.

Haberin Devamı

Ayrıca kitap, şirketin Facebook'a karşı tutumunu ve çok yakında yaşanacak olan CEO değişiminin perde arkasını da açığa çıkaracak. Tüm bunları öğrenebilmemiz için kitabın çıkış tarihi olan 12 Nisanı beklememiz gerekecek.

Daha fazlası için ShiftDelete.Net sitesini ziyaret edebilirsiniz.