Bilim - Teknoloji Google'dan acayip güncelleme!
Paylaş
Google'dan acayip güncelleme!

Google Maps'e gelen son güncelleme, "çok acayip" yenilikleri de beraberinde getirdi...

Google Maps şüphesiz günümüzde yer - yön bulmak için en çok kullanılan hizmetlerden birisi. Uzun süredir hayatımıza olan hizmet için yapılan yeni bir güncelleme, onu olduğundan çok daha farklı bir hale getirmeyi başardı.

Özellikle noktalar arası mesafeyi, hangi şekilde, ne kadar sürede gidebileceğimizi kabaca hesaplama mekaniği ile dikkat çeken Maps, İngiltere için biraz daha farklı bir hale getirildi. Örneğin, gideceğiniz yere ne şekilde ulaşım sağlamak istersiniz? Atla mı? Belki de bir vagonla? Loch Ness Canavarı sizce ne kadar hızlıdır? Peki, ya bulunduğunuz noktadan Londra'ya ejderha ile uçuş süresi ne kadardır? İşte tüm bu farklı seçenekler, İngiliz kullanıcıları için hizmete eklenmiş yeni ve eğlenceli özellikler arasında yer alıyor.

Öyle gözüküyor ki Ejderha en hızlı vasıta zira Google'ın hesaplarına göre Snowdon'dan Brecon Beacons'a 21 dakikada gidebiliyor ki aynı mesafe insan yürüyüşü ile 39 saatte tamamlanabiliyor. Herhangi bir sebepten dolayı İskoçya'daki Urquhart Kalesi'nden, Fort Augusta'ya Loch Ness Canavarı aracılığı ile gitmek isterseniz, yolda geçireceğiniz toplam süre sadece 25 dakika. Ayrıca at arabası ile Cambridge'in Queen's Collage'ı ile Magdalen Collage arasını 45 dakikada kat edebileceğimiz gibi, Windsor Kalesi ile Buckingham Sarayı arasını Kraliyet binek arabası ile 1 saat 18 dakika gibi bir sürede kat etmemiz işten bile değil.

UK Metro'nun yayınladığı habere göre bu tarzdaki fantastik yenilikler, Google mühendislerinin Birleşik Krallığa eklenecek yeni taşımacılık rotasyonları öncesi hazırladığı ufak sürprizler ve önümüzdeki günlerde daha fazlasını da göreceğiz.

Resimlerle: Hayrete düşüren Google Maps görüntüleri

Kaynak: CHIP Online

Haberin Devamı