Bilim - Teknoloji Google, Facebook verilerine göz dikti
Paylaş
Google, Facebook verilerine göz dikti

Google, Android üzerinden Facebook verilerini kendine de açık hale getirmek için harekete geçti. Bundan ilk etkilenenler Android 2.3.3 güncellemesi yapan Nexus S kullanıcıları oldu.

Android'in 2.3 sürümüne gelen yeni güncelleme Nexus S sahiplerinin canını sıktı. Android 2.3.3 güncellemesini yapan kullanıcılar, kişiler listesinden Facebook arkadaşlarının silindiğini gördüler. Google ise bunun güncellemeyle gelen bir durum olduğunu kabul etti.

Haberin Devamı

Önceki sürümlerde, Android'deki Facebook uygulaması arkadaş listesini Nexus S'teki kişiler listesine ekliyordu. Güncelleme ile bu durum ortadan kaldırılmış oldu. Google yetkilileri, tüm uygulamaların Android'in kişiler arayüzünü kullanmak zorunda olduğunu, daha önce Facebook için bir ayrıcalık yaptıklarını fakat şimdi bunu kaldırmaya karar verdiklerini belirtti.

Google'ın Hedefi

Google'ın bu hamlesinin ardında ise çok ilginç bir sebep yatıyor. Google bu şekilde, kullanıcıların Facebook arkadaş listelerine dair verileri kendi üzerinden taşıyıp, kendisine de açık hale getirmiş olacak. Bu durum Google için iyi olsa da kullanıcıların güvenliği ve gizliliği açısından kafalarda soru işaretleri yaratıyor.

Haberin Devamı

Öte yandan, Android kullanıcılarının endişelenmesi için henüz ortada bir durum yok çünkü güncelleme sadece Nexus S modelini ve yakın gelecekte piyasaya sürülecek üst seviye modelleri etkiliyor.

Daha fazlası için ShiftDelete.Net sitesini ziyaret edebilirsiniz.