Gündem Gömüldüğü yerden çıkartıldı

Gömüldüğü yerden çıkartıldı

Paylaş
Gömüldüğü yerden çıkartıldı

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde, 2008 yılında çatışmada ölen ve PKK'lıların 5 gün dağda gömüldüğü yerden çıkartarak yakınlarına teslim ettiği terörist Aydın Ergüder için bugün yapılan cenaze töreninde olaylar çıktı

Yüksekova kırsalında 2008 yılında çıkan bir çatışmada öldürülen ve 5 gün önce gömüldüğü yerden çıkarılarak BDP’lilere teslim edilen PKK’lı Aydın Ergüder’in cenazesi, otopsi için İstanbul’a gönderildi.

Yapılan otopsinin ardından bugün öğlen saatlerinde Yüksekova’ya getirilen PKK’lı Ergüder’in cenazesi Cengiz Topel Caddesi üzerinde, aralarında BDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani, Hakkari Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu, BDP Hakkari İl Başkanı Rahmi Kurt ile BDP’li ilçe belediye başkanlarının bulunduğu 2 bin kişi tarafından karşılandı.

Eski Kışla Camii’nde kılınan namazın ardından omuzlarda taşınan PKK’lı Ergüder’in cenazesi, Orman Mahallesi’ndeki mezarlıkta toprağa verildi.

Cenazenin toprağa verilmesinin ardından dağılan kalabalıktan bir grup, ilçe merkezine gelerek güvenlik önlemi alan polislere taş atmaya başladı. Bunun üzerine polis kendisine taş atanları gaz bombası ve tazyikli su ile dağıttı. Olaylar sırasında işyerlerinin zarar görmemesi için esnaf kepenk kapattı.

PKK yandaşlarıyla güvenlik güçleri arasındaki çatışma ara sokaklarda akşam saatlerine kadar sürdü.

YÜKSEKOVA (Hakkari), (DHA)