Spor "Gök mavilerin felaketi. Dünya Kupası güle güle"

"Gök mavilerin felaketi. Dünya Kupası güle güle"

Paylaş
"Gök mavilerin felaketi. Dünya Kupası güle güle"

Brezilya'nın evsahipliğinde devam eden FIFA Dünya Kupası'nda D Grubu'nda Uruguay'a yenilerek kupaya veda eden İtalya Milli Takımı'nın başarısızlığı, ülke basınında geniş yer buldu.

2006 yılında Almanya’nın evsahipliği yaptığı kupada şampiyon olan İtalya, Güney Afrika’daki 2010 Dünya Kupası’nda olduğu gibi 2014 Brezilya’da da finallere grup aşamasında veda etmesi, İtalya basınında tepki çekti.

Haberin Devamı

Ülkenin yüksek tirajlı gazetelerinden La Repubblica, "Gök mavililerin felaketi. Dünya Kupası güle güle" başlığıyla manşete taşıdığı haberde, gök mavilerin Uruguay yenilgisiyle hayal kırıklığı yarattığı ve "İtalyan futbolunun yarım yüzyıl geriye gittiği" değerlendirmesi yapıldı.

Başarısızlığın sorumluluğunu üstlenen İtalya Teknik Direktörü Cesare Prandelli ve İtalya Futbol Federasyonu Başkanı Giancarlo Abete’nin istifa kararlarının ikinci başlığa taşındığı haberde, bu sonucun ardından ülke futbolunda her şeyin değişeceği vurgulandı.

Corriere della Sera gazetesi de "Dünya Kupası’ndan dışarı. Ulusal bir mesele" manşetiyle İtalya’nın kupaya vedasını duyurdu. İlk sayfadaki haberin fotoğrafı olarak, Uruguaylı Luiz Suarez’in omzundan ısırdığı İtalyan Giorgio Chiellini’yi kullanan gazete, maçı ülkede dev ekranlarda takip eden on binlerce taraftarın Uruguaylı savunma oyuncusu Godin’in golüyle buz kestiğini, taraftarların yenilginin son düdükle kesinleşmesiyle oldukça sinirlendiğini aktardı.

Haberin Devamı

La Gazzetta dello Sport da milli takımın elenmesini, "İtalya evine: tam bir başarısızlık. Çöküş" başlığıyla duyurdu. Milli takım için tarihi bir jeste imza atarak kupanın ilk günü gök mavili renkte baskıya çıkan ülkenin pembe renkteki spor gazetesinde, Meksikalı hakem Rodrigues Moreno’nun, kötü oyunun ve Suarez’in ısırığının, İtalya’yı kupa dışına ittiği anlatıldı.

Gazetenin haberlerin birinde de Meksikalı hakem Moreno’nun İtalyan Claudio Marchisio’ya gösterdiği kırmızı kart ve Suarez’in Chiellini’yi ısırmasını görmeyip 2002’de Güney Kore ve Japonya’nın ortaklaşa düzenlediği kupanın 2. turunda, "İtalya’nın Güney Kore ile yaptığı maça etki eden Ekvadorlu hakem Byron Moreno’yu anımsattığı" belirtildi.

Corriere dello Sport ise İtalya’nın yaşadığı çöküşe dikkati çekerken, teknik direktör Prandelli’nin maç içinde yaptığı değişikliklerle ve golcü Mario Balotelli’ye fazla güvenmesiyle hata yaptığı yorumunu yaptı. Gazetede, takım kaptanları ve tecrübeli oyuncularından Gianluigi Buffon ve Daniele De Rossi’nin, "Sahada gerçekten oynayacak adamlara ihtiyaç var" yönünde Balotelli’yi hedef alan eleştirilerine de yer verildi.

Haberin Devamı

Tuttosport da Godin’in ve hakem Moreno’nun İtalya’yı evine gönderdiğini ifade etti.

"Unita" gazetesi, milli takımlarının elenmesini ilk sayfasında geniş kullandığı haberine "Dünya dışı" başlığını attı.

Bu arada sosyal paylaşım sitelerinde de İtalyan taraftarların yenilginin ve elenmenin faturasını Prandelli’ye kestikleri görüldü.

Teknik direktör Toto

Teknik direktör Prandelli’nin, "Sorumluluğu üzerime alıyor ve istifa ediyorum" sözlerinin ardından İtalyan basınında teknik direktör tahminleri yapılmaya başlandı.

İtalyan basınındaki haberlerde, gök mavilerin teknik patronluğu için Galatasaray’ın eski İtalyan çalıştırıcısı Roberto Mancini, Milan’ın eski teknik direktörü Massimiliano Allegri, Zenit St. Petersburg’u çalıştıran Luciano Spalletti’nin isimleri ilk sırada telaffuz edilenler arasında.

La Gazzetta dello Sport’un haberinde, Mancini ve Allegri isiminin Spalletti ve Francec Guidolin’e göre daha önde olduğu ifade edilirken, yeni çalıştırıcıyla takımda kuşak değişimin yaşanacağı belirtildi.
Corriere dello Sport’un haberlerinde de Mancini ve Allegri’nin isimlerinin öne çıktığı kaydedildi.

Haberin Devamı