Gündem Göçük şahini yere çakıldı

Göçük şahini yere çakıldı

Paylaş
Göçük şahini yere çakıldı

Afşin'deki göçükte toprak altında kalanları bulmak için Almanya'dan getirtilen insansız helikopter düştü

Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde toprak altında kalan ve hayatlarından umut kesilen 9 kişinin yerini saptamak için Almanya'dan getirtilen 3 kişilik uzman ekibin kullandığı insansız helikopter kayaya çarptı.

Çöllolar Kömür Sahası'nda 6 Şubat'ta meydana gelen göçükte toprak altında kalan Jeoloji mühendisi Halil Tatlı, makine mühendisi Cuma Yıldırım, maden mühendisi Nail Yılmaz, makine operatörleri Hacı Mehmet İpek, Muhsin Koşan, Kemal Elmas, dozer operatörü Adnan Demir, drenaj işçisi Aydoğan Polat ile topograf Tuğran Gökhan'ın yerini saptamak için kömür sahasını işleten Park Teknik Şirketi tarafından Almanya'dan özel bir ekip getirildi.

Alanlarında uzman olan Jeofizik Mühendisi Dr. Johannes B. Stol, Elektroteknik Mühendisi Benedik Imbach ve Elektronik Mühendisi Christoph Eck tarafından kullanılan uzaktan kumandalı insansız helikopter ile bu sabah saatlerinde bölgede çalışma başlatıldı. Göçük sonrasında sahanın engebeli ve kayalık bir şekil alması nedeniyle yerin altına manyetik sinyal göndererek arama yapan uzaktan kumandayla çalışan insansız helikopter, bir kaya çıkıntısına çarptı.

Gazeteciler ile vatandaşların alınmadığı sahada yere çakılan helikopter kullanılmaz hale geldi. Bu kaza nedeniyle kayıp 9 kişinin helikopterle arama çalışması durduruldu.

Ömer KOÇ / AFŞİN (DHA)

Haberin Devamı