Gündem Göçük felaketi kamerada

Göçük felaketi kamerada

Paylaş
Göçük felaketi kamerada

Kahramanmaraş'ın Afşin İlçesi'ndeki Çöllolar Kömür Sahası'nda 10 kişiye mezar olan göçüğün bir işçi tarafından görüntülendiği ortaya çıktı

Afşin-Elbistan B Termik santrali'nin kömür sahası olan Çöllolar Kömür Sahası'nda 10 Şubat 2011 Perşembe günü meydana gelen ve 1 kişinin ölümü 9 kişininde toprak altına kalmasıyla sonuçlanan göçük anının ikinci bir cep telefonu görüntüsü ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Sahada çalışan bir işçi tarafından cep telefonuna kaydedilen görüntülerde facianın büyüklüğü gözler önüne seriliyor. İşçi, cep telefonuyle sahayı çekerken birden toprak hareketleniyor ve göçük başlıyor.

TOPRAK, İŞ MAKİNELERİ VE KAMYONLARI YUTUYOR

Göçük sırasında yüksek bir yerde bulunan işçi, görüntüleri çekerken aşağıdaki arkadaşlarına 'Toprak çuyor' diye bağırıyor. Toprak birden büyük bir gürültüyle kayarken, ortalık tozla kaplanıyor. Göçük faciasını saniye saniye görüntüleyen işçi, iş makineleri ve kamyonların toprak altında kaldığını, göçüçüğü sahanın Çoğulhan Nizamiyesi'ne kadar ilerlediğini söylüyor. İşçi göçük anını görüntülerken bir yandanda olayı anlatıyor. Kömür sahasında meydana gelen yaşanan facia işçinin sesine yansırken göçük yaklaşık 13 dakika sürüyor.

Haberin Devamı

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer4747","4747","201102","4747-6.jpg");

AMBULANS GERİ DÖNÜYOR

Göçüğün başlamasından birkaç dakika sonra sahayı işleten Park Teknik firmasına ait ambulans, işçilerin yaralanmış olduğunu düşünerek hemen göçüğün olduğu yere doğru hızla gidiyor. Ambulans biraz ilerledikten sonra göçüğün ilerleyerek devam etmesinden dolayı geri dönüyor.

13 DAKİKA SÜRDÜ

Çöllolarda yaşanan göçük faciasını kaydeden işçi, bir taraftan telefonuyla faciayı kayda alırken, diğer taraftan da göçüğü anlatıyor. Sahada yaşanan dehşet anları işçinin sesine yansırken, görüntülere göre göçük yaklaşık 13 dakika sürüyor. İlk başta büyük toprak parçalarının kaydığı göçük 13 dakika boyunca devam ediyor.

1 İŞÇİ ÖLDÜ,9 İŞÇİ KAYIP

Bir işçi tarafından cep telefonuyla saniye saniyye görüntülenen göçükte 1 işçi hayatını kaybetmiş, 2'si mühendis 9 kişi de toprak altında kalmıştı. Bugün göçüğün 5. günü ve 9 kişi halen toprak altından çıkarılamadı.