Ekonomi GM'den borç ödeme planı

GM'den borç ödeme planı

Paylaş
GM'den borç ödeme planı

General Motors (GM), ABD ve Kanada hükümetlerine olan yaklaşık 8 milyar dolarlık borcunu gelecek yıl Haziran ayına kadar ödemeyi planlıyor

GM Başkanı ve Üst Yönetici (CEO) Vekili Ed Whitacre yaptığı açıklamada, "Borcumuzu ödeme niyetindeyiz. Borç ödemeyi Haziran’a kadar yapacağız" dedi.

Whitacre, şirketin, üç aylık taksitler halindeki ödemeye bu ay 1.2 milyar dolarlık ödemeyle başlamayı planladığını söyledi.

Şirketin eski üst yöneticisi Fritz Henderson’ın 1 Aralık’ta istifasından sonra üst yöneticilik görevini de üstlenen Whitacre, bu görevde ne kadar süre kalacağını bilmediğini ancak, uzun süre kalma niyetinde olmadığını belirtti.

GM Yönetim Kurulu’nun, GM’nin Avrupa birimi Opel’in satılıp satılmaması konusunda Henderson ile fikir ayrılığına düştüğünü bildiren Whitacre, Henderson’ın Opel’in satılmasını istediğini ancak, yönetim kurulunun Opel’i elde tutmaktan yana tavır koyduğunu söyledi.

ABD hükümeti, 45.3 milyar doları şirketin yüzde 61 hissesine karşılık olmak üzere GM’ye toplam 52 milyar dolar kredi vermişti.

Haberin Devamı