Gündem Gizli tanık 'İlk Adım' ifade vermedi

Gizli tanık 'İlk Adım' ifade vermedi

Paylaş
Gizli tanık 'İlk Adım' ifade vermedi

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'de görülen Ergenekon Davası'nın 197. duruşmasında Şile Kazısı'na ilişkin dosyanın tutuklu sanıklarından Ulaş Özel'in çapraz sorgusu yapıldı

Özel, jandarmanın istihbarat birimlerinde devlet için çalıştığını, istihbarat toplayıp, operasyonlara katıldığını, ölümle sonuçlanan çatışmalara katıldığını anlattı. Mahkeme Başkanı Hüsnü Çalmuk, "Ölüm olayı olduğu zaman hesap vereceğiniz makam neresiydi?" sorusu üzerine Özel, görev aldığı bir operasyonu anlatarak, "Köyde bir haber elemanından örgüt üyelerinin daha önceden verdiği erzak siparişini almaya geleceklerini öğrendik. Evin içinde tertip aldık. Şahıslar geldi. Biz 4-5 kişiydik. Tek sivil bendim, diğerleri sivil giyimli askerdiler. Şahısları etkisiz hale getirdik. Haber elemanı ortaya çıkmasın, diye bunları ormanlık alana götürdük. Ormanlık alanda çatışma çıkmış gibi lanse edildi" diye konuştu.

GİZLİ TANIK İLK ADIM İFADE VERMEDİ

Ulaş Özel’in ardından Mahkeme Başkanı Hüsnü Çalmuk gizli tanık ’İlk adım’ın dinleneceğini belirtti. Duruşma başlamadan önce gizli tanık odasında kimlik tespiti yapılan gizli tanık ’İlk adım’ çocuklarının ve ailesinin can güvenliği olmadığı gerekçesiyle şu aşamada ifade vermeyeceğini söyledi. Bunun üzerine Mahkeme başkanı Çalmuk, gizli tanık ’İlk adım’ın’ tanık olarak dinlenmesine ara verildiğini söyledi.

Gizli tanığın ardından Cumhuriyet Gazetesine molotof kokteyli atılmasına ilişkin dosyanın tutuksuz sanığı Murat Aplak’ın ifadesi alındı. Tutuksuz sanık Aplak, emniyette ve savcılıkta verdiği ifadeleri kabul ettiğini söyledi. Aplak, bu dosya nedeniyle 3 yıl cezaevinde kaldığını söyleyerek tutuklu sanıklardan Bedirhan Şinal’in "molotofkokteylini Murat Aplak ile birlikte yaptık" şeklindeki ifadesinin doğru olmadığını ifade etti.

AVUKAT İLE HAKİM TARTIŞTI

Öte yandan tutuklu sanık emekli albay Dursun Çiçek ile kızı aynı zamanda avukatı İrem Çiçek’in bir metre mesafeden seslenerek konuşmaları üzerine Başkan Hüsnü Çalmuk "Sesleriniz duyuluyor" diyerek uyardı. Avukat İrem Çiçek ise "Başka çaremiz mi var?" dedi. Mahkeme Başkanı Hüsnü Çalmuk, "Duruşma devam ediyor düzeni bozmayın" sözleri üzerine sanık İrem Çiçek "Müvekkilimle önemli bir konuşma yapmam gerekiyor. Yanında olabilseydim sesimiz duyulmazdı" diye yanıt verdi. Sanık Aplak’ın daha önce verdiği ifadelerini okunması tamamladıktan sonra duruşma 3 Temmuz Salı gününe erteledi.

Serpil KIRKESER / İSTANBUL,(DHA)