Spor Giggs 'yılın spor adamı'

Giggs 'yılın spor adamı'

Paylaş
Giggs 'yılın spor adamı'

İngiliz yayın kuruluşu BBC'nin her yıl verdiği "yılın spor adamı" ödülünü bu yıl Manchester Unitedlı Ryan Giggs kazandı

Halkın telefonla katıldığı oylamayla belirlenen ödüllerde, Ryan Giggs "yılın spor adamı" dalında oyların yüzde 29’unu aldı. Giggs’i, yüzde 18 oy alan Formula 1’in dünya şampiyonu pilotu Jenson Button ve yüzde 15 oy alan heptatlon şampiyonu Jessica Enis takip etti.

Ödül töreninde, 36 yaşındaki Giggs’in İngiliz futbol tarihinde en çok ödül kazanan futbolcu olduğu belirtilirken, 55 yıldır verilen "BBC yılın spor adamı" ödülünü 5. kez bir futbolcunun kazandığına da dikkat çekildi.

Ryan Giggs’den önce bu ödül, Bobby Moore (1966), Paul Gascoigne (1990), Michael Owen (1998) ve David Beckham’a (2001) verilmişti. Gallerli futbolcu Giggs, İngiltere’nin kuzeyindeki Sheffield Arena’da düzenlenen törende yaptığı konuşmada, ödülü almayı beklemediğini ve çok şaşırdığını ifade ederek, "36 yaşındaki bir futbolcunun 20 yıldır Manchester United için oynuyor olması sıra dışı bir şey ama bundan keyif alıyorum ve sürmesini umuyorum" dedi.

Bu arada "Yılın En İyi Takımı" ödülü İngiltere’nin erkek kriket milli takımına, "Yılın Menajeri" ödülü İngiltere Milli Takımı Teknik Direktörü Fabio Capello’ya, "Hayat boyu başarı" ödülü golfun efsanevi sporcusu Seve Ballesteros’a ve "Yılın genç spor adamı" ödülü de 15 yaşındaki dünya şampiyonu dalgıç Tom Daley’e verildi. Her yıl halkın oylarıyla belirlenen "BBC Yılın Spor Ödülleri", 1954 yılından bu yana dağıtılıyor.

Haberin Devamı