Cem Kerpiççiler Giden midir yoksa kalan mı terk eden?
HABERİ PAYLAŞ

Giden midir yoksa kalan mı terk eden?

Terk edilmiş dükkânın camında

Her sabah işe gelirken önünden geçtiğim Kadıköy Şükrü Saraçoğlu stadının yanındaki dükkânlardan birinde asılı posterine takılıyordu gözüm. 6 yıl öncesine aitti fotoğraf... Terk edilmiş dükkânın camında kollarını havaya kaldırmış gülen gözlerinle golün sevincini yaşıyordun.

Yüzünde buruk bir gülümseme

6 gollü Kasımpaşa galibiyetinin ardından bu sabah bir kez daha selamlaştık Alex De Souza'yla. Maçta attığı, attırdığı goller ve yarattığı küçük çaplı mucizelere rağmen buruk bir gülümseme vardı suratında. Aynı maçtaki gibi "görevimi yaparım gerisine de karışmam" edasıyla etrafa bakınıyordu.

Haberin Devamı

Eksik kalıyordu bir yanım

Oysa 6 yıl boyunca ne günler geçirmiştik onunla. Sahaya çıkmadığı zaman sanki doğduğumdan bu yana kolumda taşıdığım çiçek izi bir anda silinmiş gibi geliyordu bazen. Zaman zaman da takımı eksik bıraktığını düşünüp doksan dakika boyunca iyi bir iş yapmasını beklemenin saçmalık olduğuna inanıyordum.

Bir deniz feneriydi rıhtımda

Geldiği günden bu yana bir kez olsun başımı öne eğdirecek bir iş yapmamıştı oysa. Her zaman gurur duydum onunla ve her geminin böyle bir kaptana ihtiyacı vardı aslında. Sahada lider olmak, sözünü geçirmek için mutlaka için öfke kusmak gerekmediğini öğretmişti bana. Onunla birlikte oynayan ve yönünü kaybedenlere her zaman performansı ve saha içindeki tavırlarıyla bir deniz feneri olmaya çalıştı.

Herkesin kafası karışık

Şimdi onunla birlikte milyonlarca Fenerbahçelinin de aklı karışık. Sistem, taktik, başarı bir yana evlatlarından kopacakları düşüncesi bile tüylerini diken diken ediyor. Fenerbahçe'den yolu geçen binlerce yabancı futbolcu arasında unutulması imkansız bir hatıra bırakan Alex De Souza'dan böyle kopmak mümkün mü?

Hiç dönüp arkasından bağırmadınız mı?

6 yıllık bir ilişkinin ardından yollar ayrılma noktasına geldiğinde neler hisseder insan? Bir şans daha vermek istemez mi? Ya da giderken dönmesi için arkasından bağırmaz mı? Giden sevgiliyi ikna etmek için çaba göstermenin faydasız olduğunu bilmez miyiz hepimiz? Yine de bir gün daha beraber geçirip sonra ayrılmak istemez mi yürek?

Haberin Devamı

Gidersen yıkılır Kadıköy!

Şimdi o yıkık dökük dükkânın camında duran postere bakıp canımın daha fazla acımasını istemiyorum. Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman bir an önce Alex De Souza ile arasındaki buzları eritmeli. Ona güvendiğini ve bu takımda her zaman yeri olduğunu gerekirse takım arkadaşlarının arasında ilan etmelidir. Alex De Souza yaşanan tüm bu olayların ardından takımda kalırsa eski Alex De Souza olur mu bilinmez ama hiçbir Fenerbahçeli de evladının böyle bir muameleye tabi tutulmasına razı olmaz. Rütbesi sökülmüş bir general olarak kalmaya karar verirse Alex De Souza asıl o zaman Fenerbahçe'yi terk etmiş olur.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder