Yaşam Gezici 'UFO Müzesi' açıldı

Gezici 'UFO Müzesi' açıldı

Paylaş
Gezici 'UFO Müzesi' açıldı

Sirius UFO Uzay Bilimleri Araştırma Merkezinin projesi "Gezici UFO Müzesi", Forum İstanbul Alışveriş ve Yaşam Merkezinin ev sahipliğinde ziyaretçilere açıldı

Haktan Akdoğan, açılış öncesi basın mensuplarına projeye ilişkin yaptığı açıklamada, Gezici UFO Müzesinin dünyada ilk kez gerçekleştirilen bir proje olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Akdoğan, "Projenin amacı, evrende yalnız olmadığımızla ilgili bilgileri, eski çağdan günümüze bilgi ve bulguları vatandaşlarla buluşturmak" dedi.

Gezici UFO Müzesi projesinin bir yıl boyunca devam edeceğini bildiren Akdoğan, bir hafta boyunca Forum İstanbul’da açık kalacak gezici müzenin Caddebostan, Taksim, Şişli gibi merkezlerde de açılacağını, daha sonra Kocaeli, Bursa, Mersin, İzmir, Ankara, Trabzon, Çeşme ve Bodrum gibi il ve ilçelere gideceğini söyledi.

Projeyi hiçbir finansal kaynak desteği olmaksızın kendi kaynaklarıyla hayata geçirdiklerini anlatan Akdoğan, kent içinde alışveriş merkezlerinin önünde kurulduğunda ücretsiz olacak müzenin, kent dışına çıktığında personel maliyeti nedeniyle belli bir ücret karşılığında gezilebileceğini söyledi.

Haberin Devamı

Haktan Akdoğan, şöyle konuştu: "Gezici UFO Müzesi, ABD, Güney Amerika ve Avrupa’ya da götürülecek. İngiltere, Yeni Zelanda, Norveç gibi ülkeler gizlenen UFO dosyalarını açıklamaya başladı. Önemli yeni bilgi ve bulgular var. Bu nedenle, bu gezici müzeyle Türk halkının ayağına kadar giderek bu bilgileri paylaşmak hedefimiz. Bu bir sosyal sorumluluk projesi. Gezici tır içindeki müzede, 20-25 senedir hazırlanan belgeler, bilgiler, fotoğraflar, maketler ve canlandırmalar var. İçinde çok doyurucu bilgiler var. UFO’ların varlığı konusunda önyargılı olanların bu müzeyi gezdikten sonra fikirleri değişecektir."

Önünde büyük boyutlu bir UFO ve uzaylı maketi de bulunan Gezici UFO Müzesi, Forum İstanbul’un açık otoparkında 10 Nisan’a kadar ücretsiz gezilebilecek.

Gezici UFO Müzesi ile Türkiye turunda, yaklaşık 1 milyon ziyaretçiye ulaşılması hedefleniyor.

Ana hedefi, "dünya dışı zeki yaşamın varlığına ve önemine dikkat çekmek" olan projeyle ayrıca "evrensel bir kültürle Türk insanının tanıştırılması" da hedefleniyor.