Gündem 'Gezi' protestocularına 9 yıl hapis istemi

'Gezi' protestocularına 9 yıl hapis istemi

Paylaş
'Gezi' protestocularına 9 yıl hapis istemi

Bursa'da Taksim Gezi Parkı olaylarına destek vermek amacıyla yapılan protestolar sırasında gözaltına alınan 55 kişi hakkında, 3 ile 9 yıl arasında hapis cezası istemiyle dava açıldı

Bursa'da, Taksim'deki Gezi Parkı eylemlerine destek vermek amacıyla 2 Haziran tarihinde Reşat Oyal Kültürparkı'nda toplanan yaklaşık 5 bin kişi slogan atarak Atatürk Caddesi'ne yürüdü. Gecenin ilerleyen saatlerinde sayıları 30 bine ulaşan ve caddeyi trafiğe kapatan protestocu gruba polis müdahale etmezken, iddiaya göre alkol almaya başlayan yüzleri maskeli bir grup, Atatürk Caddesi üzerinde bulunan valilik binasına şişe ve taş atmaya başladı. Polis bu kişilere, TOMA ve biber gazı ile müdahale etti. Yaşananlar sırasında, valilik binası ve bir polis aracında zarar meydana gelirken görevli 4 polis memuru ise hafif şekilde yaralandı. Gözaltına alınan 55 kişi ise savcılık ve mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

3 İLE 9 YIL ARASI HAPİS İSTEMİ

Bursa Cumhuriyet Savcılığı tarafından Bursa Valilği'ne yapılan saldırı ve sonrasında yaşananlar ile ilgili soruşturma tamamlandı. Haklarında "Kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşlerine katılmakö, "Görevi yaptırmamak için direnmeö ve "Kamu malına zarar vermeö suçlarından 3 yıl ile 9 yıl arasında hapisleri istenen 55 sanık, önümüzdeki günlerde Bursa 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.

DHA