Prof. Dr. Derin Kösebay Geri dönüsü kolay olmuyor
HABERİ PAYLAŞ

Geri dönüsü kolay olmuyor

Kadının istenmeyen gebelikten korunmak için kullanabileceği pek çok yöntem var. Tüplerin bağlanması geri dönüşü en zor olanı. Çünkü cerrahi operasyonla tüpler bağlanıyor. Yeniden çocuk istenirse işler zorlaşabilir

[[HAFTAYA]]

Kaşıntı ve yanma oluyor

22 yaşındayım. İdrarımı yaparken kaşınma ve yanma oluyor. Dişimdeki problem için bir süredir antibiyotik kullanıyorum. Acaba kaşıntının sebebi bu olabilir mi?

CEVAP

Sevgili okuyucumuz, antibiyotikler vajinada mantar enfeksiyonunun başlamasına neden olabilir. Kaşıntı ve yanmanın nedeni bu da olabilir. Bir idrar tahlili yaptırıp mesaneye ait bir enfeksiyon mu yoksa yeni oluşan mantar enfeksiyonu mu anlaşılabilir. Bir kadın doğum uzmanına başvurun.

Haberin Devamı

Tüplerimi bağlatayım mı?

40 yaşındayım, korunma yöntemleri hakkında bilgi istedim. Doktorum “Artık çocuk istemiyorsan, tüplerini bağlat” dedi. Bu nasıl bir operasyondur, nasıl yapılır, bana zararı var mıdır?

CEVAP

Sevgili okuyucumuz, çocuk olmaması için kullanılan pek çok metod var. Bunları hatırlatırsak 1) Doğum kontrol hapları 2) Rahim içi araçlar (Spiraller) 3) Kondom: Erkeklerin sıkça kullandığı bir korunma aracı. Aynı amaçla kadınlarında kullanacağı kondomlar var. 4) Takvim usulü: Muhtemel yumurtlama gününü hesap ederek o tarihlerde ilişkide bulunmamak. 5) İlişki sırasında spermlerin dışarı boşaltılması. Buna geri çekme metodu da denir. 6) Cerrahi tekniklerle tüplerin bağlanması, kesilmesi, çıkarılması. Bu metod uygulandığında geri dönüş pek kolay olmuyor. Yani tüplerini bağlattıran kadın sonradan “Çocuk istiyorum” derse yine bir operasyon geçirmesi veya tüp bebek yolunu seçmesi gerekmektedir. Bu cerrahi kısırlaştırma operasyonlarının size zararı olmayacaktır. Fakat ufak da olsa bir operasyon ve anestezi alacaksınız. Belki bir gün hastanede kalacaksınız. Düşünüp kararı siz verin.

Adetten kesildim ve orgazm olamıyorum

44 yaşındayım. Menopozdayım, 5 aydır orgazm olamıyorum. Doktorum adet görmem için ilaç verdi ama olmuyor. Adetlerin kesilmesi beni çok sıkıntıya soktu. 2 aydır düzenli ilaç kullanıyorum. Acaba nasıl bir yol izlemeliyim?

Haberin Devamı

CEVAP

Sevgili okuyucumuz, menopoz ile cinsel doyum arasında direkt ilişki bildiğim kadarıyla yok. Bu şikayetle yaşayan binlerce genç kadın olduğu gibi menopozda böyle şikayeti olmayan yine binlerce kadın var. Jinekolojik muayene olduktan sonra bir psikologla da görüşmeniz gerekiyor. Ayrıca bu tek kişinin sorunu olmadığına göre eşinizin de en azından psikologla görüşmenize refakat etmesinde yarar var.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder