Tamer Heper Gerçek bu
HABERİ PAYLAŞ

Gerçek bu

Haberin Devamı

Gazetedeki haberleri okuyorum. Bir araç 100 metrelik uçuruma uçmuş, fren izi yok. Şoförün uyuduğu tahmin ediliyormuş. TV’de haberleri izliyorum, kavşakta iki araç öyle çarpışıyor ki biri kırmızı ışığa rağmen hiç hız kesmeden, hiç frene dokunmadan ötekine çarpıyor. Peki bu şoför de mi uyuyor? Böyle birçok haber var.

Araç sürücüsünün uyuduğu hususu bir tahmin ise benimki tespit. Şehir içinde otobüsle yolculuk ederken diğer araçların içini görüyorum. Sürücülerin yüzde 80’i telefonunu kurcalıyor. Gözleri yolda değil. Ben sıkışık trafikte bunu gözlüyorum, aynı olay elbette açık trafikte süratle giderken de yaşanıyor. Şu tespit ettiğim yüzde 80’in önemli bir kısmı ise mesaj çekmekle meşgul. Hatta bunu bir motosiklet sürücüsü yaparken de gördüm.

KAFAYI KUMA GÖMMEYELİM

İşte bu nedenle ‘şoför uyudu’ tahmini bence yanlış. Bana göre büyük çoğunluğu telefonu ile meşgulken bu kazayı yapıyor. Bindiğim yolcu otobüslerinin şoförlerinin çoğunun ellerinde telefon, birileri ile sohbet ediyor. Sürücünün uyuduğu ihtimali bana göre kafayı kuma gömmek. Bu işe el atmak şart. Öyle, telefonla görüşmek alkollü kullanmaya denk deyip işin içinden kolayca sıyrılmamalı. Bu iş ciddi kazalara neden oluyor. Bu iş önlenmeli. Bunu önleyecek tedbiri alacak olan da zabıta. Nasıl yapar, nasıl önler bilenen onların planlayacağı bir husus. Ben nasıl gözlemliyorsam onlar da bir yolunu bulacak. Şaka değil binlerce insanın hayatı söz konusu.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder