Gündem Genelkurmay'dan tahliye fotoğrafları

Genelkurmay'dan tahliye fotoğrafları

Paylaş
Genelkurmay'dan tahliye fotoğrafları

Genelkurmay Başkanlığı, Libya'dan tahliye için görev yapan Deniz Kuvvetleri'ne bağlı gemilere ilişkin bir açıklama yaptı.

Genelkurmay Başkanlığı, Libya’dan tahliye için görev yapan Deniz Kuvvetleri’ne bağlı gemilere ilişkin bir açıklama yaptı.
Genelkurmay resmi internet sitesinden yapılan yazılı açıklamada, "Libya’da meydana gelen olaylardan etkilenen vatandaşlarımızın Türkiye’ye tahliye faaliyetine katılan Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlıklarına ait unsurların bazı fotoğrafları aşağıda sunulmuştur" denildi.
Sitede ayrıca gemi ve uçaklarda yolculuk esnasındaki 18 fotoğrafa da yer verildi.

Haberin Devamı

12 ASKERİ KARGO UÇAĞI İLE LİBYA’YA HAVA KÖPRÜSÜ

Öte yandan Türk Hava Kuvvetleri’ne ait askeri kargo uçakları, Libya’dan Dalaman Havalimanı’na 9 saat içerisinde toplam 926 Türk işçisi getirdi.

Türk Hava Kuvvtleri’ne ait C-130 ve C-160 tipi 12 uçak, Libya ile Dalaman arasında hava köprüsü kurdu. Libya’daki meydan şartları uygun olduğu anda havalanan uçaklar Türk işçilerini Dalaman’a taşımaya devam ediyor. Oluşturulan Filonun Komutan Yardımcısı Pilot Binbaşı Servet Bağrıyanık Dalaman’da yaptığı açıklamada "Vatandaşlarımızın yüzlerindeki hüzün Türkiye’ye gelince mutluluğa dönüşüyor. 12 uçakla Tripoli’den seferlerimiz devam ediyor. Şu anda 2’si yolda 2’si Tripoli’de 4 uçağımız var. Ancak havalimanında yoğun bir uçak trafiği ve izdiham var. Libya’ya ulaştığımızda hava trafiği nedeni ile yaklaşık yarım saat havada beklediğimiz oluyor. Vatandaşlarımız orada çok büyük bir kargaşa yaşandığını söylüyorlar. Büyükelçilik ve silahlı kuvvetler olarak müdahale edebildiğimiz kadar ediyoruz. Genelkurmay Başkanlığımızın talimatı ile 12 uçak ve 2 uçak da yedek olmak üzere sürekli mekik tahliye ile görevimizi sürdürüyoruz. Tüm personel Dalaman’da konuşlanmış durumda. Libya’daki yolcularımızın tamamı bitene kadar uçuşlara devam edeceğiz" dedi.

Haberin Devamı

Tripoli’deki bir şantiyede üç yıldır mimarlık yapan 35 yaşındaki Reşat Murat Özkan, "Libya ve Trablus patlamaya hazır bomba gibi. Şu an Trablus çok sessiz ve sakin ancak bu sakinlik hayra alamet değil. Havalimanında tam bir kaos yaşanıyor. Yine de tahliye konusunda Türkiye olarak diğer ülkelere oranla çok daha iyiyi ve başarılıyız" dedi.

Libya’dan dokuz saat içerisinde Dalaman Havalimanı’na gelen uçak sayısının 8, yolcu sayısının ise 926 olduğu bildirildi.
Öte yandan, Trablus’tan saat 09.23 ve 09. 44’te hareket eden iki askeri nakliye uçağının yaklaşık 220 yolcusu Dalaman’a doğru getirdiği de açıklandı.