Siyaset Genelkurmay'dan Batum'un sözlerine tepki
Paylaş
Genelkurmay'dan Batum'un sözlerine tepki

CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum'un 'Koca bir askeri yıktılar, meğer kağıttan kaplanmış, biz bunu asker zannedermişiz' sözlerine TSK'dan tepki açıklaması

Genelkurmay Başkanlığı, her vesileyle Türk Silahlı Kuvvetlerinin siyaset dışında kalması gerektiğini savunan siyasilerin, Türk Silahlı Kuvvetlerini günlük siyasi tartışmaların içerisine çekme gayretlerinin üzüntüyle izlendiğini bildirdi.

Bu arada, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner'in de saat 15.00’te CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret edeceği kaydedildi. CHP Genel Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Orgeneral Koşaner, genel merkezde Kılıçdaroğlu’na iade-i ziyarette bulunacak.

Haberin Devamı

>> BATUM'DAN DA TSK TEPKİSİNE AÇIKLAMA

Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinde yapılan açıklamada ise, 6 Şubat 2011 tarihli bazı basın yayın organlarında, iki büyük siyasi partiye mensup ve yönetici konumundaki bir kısım siyasilerin Türk Silahlı Kuvvetleri hakkında bazı değerlendirmelerinin yer aldığı anımsatıldı.

Açıklamada, şöyle denildi:

"Her vesileyle Türk Silahlı Kuvvetlerinin siyaset dışında kalması gerektiğini savunan bu siyasilerin, Türk Silahlı Kuvvetlerini günlük siyasi tartışmaların içerisine çekme gayretleri üzüntüyle izlenmektedir.

Çevremizde sonu belli olmayan istikrarsızlıkların yoğunlaştığı bir dönemde, sadece güvenlik alanındaki görevlerini en iyi şekilde yerine getirme gayreti içinde olan Türk Silahlı Kuvvetlerinin siyasi tartışmalara konu edilmesi, ne ülkemize ne de herhangi bir siyasi görüşe fayda sağlayacaktır.

Haberin Devamı

Kendi görüşleri doğrultusunda kamuoyu oluşturmak isteyen siyasilerin, Türk Silahlı Kuvvetleriyle ilgili söylemlerinde daha özenli olmaları ve asker üzerinden siyaset yapmamaları beklenmektedir."

BATUM NE DEMİŞTİ?

Önceki gün Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Zonguldak Şubesini de ziyaret eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum, ciddi bir mücadelenin içerisinde olduklarını, herkesin birbirine destek vermesi gerektiği belirterek, "Koca bir askeri yıktılar, meğer kağıttan kaplanmış, biz bunu asker zannedermişiz, meğer ABD içini oymuş. O koca ağacı hop diye yıktılar. Ancak CHP’yi yıkamadılar" diye konuşmuştu.

DEMİREL: "BENCE ANLAMSIZ, MAKSADINI AŞAN, İCAPSIZ BİR BEYAN"

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum’un, askere ilişkin sözlerini "anlamsız, maksadını aşan, icapsız bir beyan" olarak değerlendirdi.

Süleyman Demirel, Ankara’dan İstanbul’a gelişinde Atatürk Havalimanında, gazetecilerin, CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum’un, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Zonguldak Şubesini ziyareti sırasında "Koca bir askeri yıktılar, meğer kağıttan kaplanmış, biz bunu asker zannedermişiz, meğer ABD içini oymuş. O koca ağacı hop diye yıktılar. Ancak CHP’yi yıkamadılar" şeklindeki sözlerini değerlendirmesini istemeleri üzerine, "Bence anlamsız, maksadını aşan, icapsız bir beyan" yanıtını verdi.

Haberin Devamı

Demirel, daha sonra havalimanından ayrıldı.