Gündem Genelkurmay: Er Sevag, şehit sayılmıyor

Genelkurmay: Er Sevag, şehit sayılmıyor

Paylaş
Genelkurmay: Er Sevag, şehit sayılmıyor

Batman'ın Kozluk İlçesi jandarma karakolunda 'kaza' kurşunuyla ölen Jandarma Er Sevag Şahin Balıkçı'nın 'resmen' şehit sayılmadığı ortaya çıktı

Ermeni asıllı Sevag Şahin Balıkçı, ‘Ermeni Soykırımı’nı anma günü olan 24 Nisan’da askerde samimi olduğu bir arkadaşının tüfeğinden çıkan kaza kurşunuyla karın boşluğundan yaralanarak hayatını kaybetti.

Jandarma Genel Komutanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, olayın nasıl meydana geldiği anlatılırken ‘şehit’ kelimesi hiç kullanılmadı. Dört ayrı yerde Sevag Şahin Balıkçı için “Vefat etti” denildi. Ancak, Balıkçı’nın tabutu Türk bayrağına sarıldı.

Feriköy Ermeni Kilisesi’nde düzenlenen cenaze törenine, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’ın yanı sıra 3. Kolordu Komutanı Korgeneral Hulusi Akar ve Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral İbrahim Yaşar da katıldı.

Genelkurmay kaynakları olayın kaza kurşunu olduğunu hatırlatarak, Balıkçı’nın resmen şehit olmadığını söyledi. Genelkurmay, Balıkçı’nın cenaze töreninde tabutuna Türk bayrağının sarılmasını ise Türk Bayrağı Tüzüğü’nün 21. maddesine göre yapıldığını söyledi.

Bu maddede, “TSK’nın sivil personel dışındaki mensuplarının, emeklilerinin cenazelerinde tabutlarına bayrak örtülebilir” deniliyor.

Radikal