Mesut Yar Genel af çıkar mı?
HABERİ PAYLAŞ

Genel af çıkar mı?

“Bugünün Saraylısı” (atv) dizisinde Üftade, kocası Ata’yla ilişkisi olduğunu düşündüğü Rezzan’ı galeride tüm camiaya rezil etmişti... Bu nedenle Rezzan, tazminat davası açmıştı. Üftade, Rezzan’a bu parayı ödeyemeyeceğini bildiği için merhamet ve af dilenmişti... Aynı akşam “Fatih Harbiye” (Show TV) dizisinde Zehra, dünürü Kader’i sokak ortasında dövdü. Kader de onu mahkemeye verdi... Zehra, hapse girmek istemediği için biraz da ailesinin gazıyla Kader’in evine giderek özür dileyip merhamet istedi... Kısacası geride bıraktığımız cumartesi akşamı dizilerdeki karakterler bir genel af beklentisi içindeydi. Bakalım önümüzdeki cumartesi beklenen af çıkacak mı?

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

Sahil boyunda empati turları!

“Fatih Harbiye” (Show TV) dizisinde Neriman, Macit’i hayatında hiç binmediği belediye otobüsünde gezintiye çıkarttı... Garibanların (!) Akbilleri olmadığı için yolculardan biri yardımcı oldu. Beraber gezdiler, Boğaz kenarında bir seyyarda karınlarını doyurdular filan... Lafın özü Neriman, kendi fukara dünyasını Macit’e tanıtmaya çalıştı. “Medcezir” (Star TV) dizisine gidelim hemen. Orada da Yaman, Mert’e Akbil dolduracak yeterli parası olmadığından filan bahsediyordu... Yaman, daha önceki bölümlerde Mira’yı sosyete pazarına götürmüş, yemek yemişlerdi. Anlayacağınız kendi dünyasını ona yaşatmaya çalışmıştı... Aynı Yaman, “Adını Feriha Koydum” (Show TV) dizisinde de Emir olarak, fakir kız Feriha ile belediye otobüsü turuna çıkmış, birlikte seyyarlardan yemek yemişlerdi... Toparlarsak; birçok zengin kız fakir oğlan ya da fakir kız zengin oğlan hikayesinde karakterlerin neredeyse hepsinin bir Akbil macerası ve seyyarlardan karın doyurmuşluğu var. Senaryo bulutlarından empati yağıyor efendim, durduramıyoruz...

Biri gider bir diğeri gelir...

“Fatih Harbiye” (Show TV) dizisinde Macit kardeşimizin en yakın arkadaşı olan Onur, Pelin’e platonik bir şeyler besliyordu bir ara. Ardından Pelin’in kız kardeşi Duygu ile yakınlaşır gibi oldu. Hatta Duygu adamımıza aşık oldu filan... Onur karakteri diziye veda edince şirkete bu sefer de Macit’in bir diğer yakın arkadaşı olan Özgür geldi. Özgür zaman kaybetmeden Duygu’yla yakınlaştı ve bir şekilde sevgili oldular... Dizilerde resmedilen zengin ve çevresi geniş insanların aşk bulmakta zorlanmaları bana çok ilginç geliyor. Gazetelerin ikinci sayfalarına şöyle bir göz attığınızda dizilerde gerçek hayattaki durumla ciddi bir makas yaşanıyor... Eh belli ki bizdeki senaryoların 90 dakikalık bir dizi bölümünü doldurması için gerçeklikten birkaç adım uzaklaşmaya ihtiyacı var. Başka türlü ne izleteceksin takipçine, değil mi ama? Peşin not; bu bir eleştiri değil, tespittir. Okununca hassasiyet gösterilmesine gerek yoktur, bilmem anlatabildim mi?

Haberin Devamı

Kendilerini her türlü izletiyorlar!

Aklımdan silinmeden notunu düşmek istedim. Önceki bölümde “Kardeş Payı” (Star TV) dizisinde Metin ve Ali kardeşlerin babaları vefat etti ve dizideki yoğun dram alkışlanacak bir biçimde izleyiciye aksetti... Hani insanlar günün stresini atmak azıcık da neşelenmek için bu türden işleri izleseler de ülkemizde komedi dizilerinin de her an başka bir kulvara girebileceklerinin farkında olmamız gerekiyor sanırım... Hele ki başroldeki oyuncular her duygunun üstesinden böylesi bir gerçeklikle gelebiliyorlarsa payımıza gözyaşı da düşebilir, ne dersiniz?

Haberin Devamı

Senaristler dizileri karıştırmasın da...

“Deniz Yıldızı” (FOX) dizisinde Ozan her zaman olduğu üzere vurulmuş ve hastanede yaşam savaşı vermekteydi... “Beni Affet” (Star TV) dizisinin Tunç ve Berat’ı (duruma göre hem iyi hem de kötü karakter olabiliyor bu ikili) gibi dokuz canlı Ozan kardeşimiz de. Bir şekilde ölüp ölüp diriliyor... Valla bu durum bu tarz dizilerde alışkanlık haline geldi. Dizinin ismini hatırlayabildiğim kahramanları Melih, Banu ve Ozan aslında “Beni Affet” (Star TV) dizisindeki Kemal, Bahar ve Berat karakterlerine denk düşüyor... Melih ve Kemal, dizilerin iç işleri dedektifleri veya doğuştan polisi gibiler. Bu arada dizinin dünürleri olarak bilinen Sabiha ve Şükran Hanımlar var ki onlar da iyi kötü ne yaşamış olurlarsa olsun daima sıkı dostlardır dikkatinizi çektiyse... Bu durum da “Beni Affet” dizisinin eski dünürleri Sevgi ve Nazire karakterleriyle fena halde örtüşüyor... İşin fenası “Deniz Yıldızı” gelecek sezon Star TV’de yayınlanacak. Vallahi senaristler karakterleri karıştırıp işi iyice içinden çıkılmaz hallere sokmazlar dilerim...

Sıradaki haber yükleniyor...
holder