Fatih Öztürk Gençlere her şey değer!
HABERİ PAYLAŞ

Gençlere her şey değer!

Eğitim konusunda ‘herkes elini taşın altına koysun’ diyoruz ya, bu sözü doğrulayan örneklerle karşılaşınca umudumuz katlanarak büyüyor. Mesela, İstanbul Teknik Üniversiteli öğrencilerin kurduğu Gönüllülük Kulübü, örnek teşkil eden sosyal sorumluluk projelerine imza atıyor. Gönüllü öğrencilerin aktif rol aldığı kulüp ‘Bir Başka Yol’ adlı projeyle, maddi veya manevi olanaksızlıklar nedeniyle eğitimine yeterli ilgiyi gösteremeyen ve dershaneye gidemeyen lise öğrencilerine üniversitenin yolunu açıyor. Bu yıl Şişli, Kâğıthane, Beşiktaş, Sarıyer ilçelerindeki çeşitli liselerden seçilen 27 öğrenci, gönüllülerden her hafta sonu 8 saat ders aldı. Dersin yanı sıra lise öğrencilerinin her türlü sorunlarıyla ilgilenen üniversiteliler, çeşitli sosyal aktivitelerle de sınav stresi yaşayan öğrencilere moral depoladı. Proje sayesinde 15 öğrenci istedikleri bölümü kazandı. Yani, gönüllülük esasına dayalı bir projenin meyvelerini hep birlikte görmüş olduk.

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

Aslında İTÜ’lü gençlerin yaptığı bu işbirliğinin bir benzeri de yıllardır Bilfen İlköğretim Okulu 7’inci sınıf öğrencileri tarafından gerçekleştiriliyor. Bilfenli Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Kulübü öğrencileri, ‘Öğreniyorum Öğretiyorum’ projesi kapsamında haftanın belirli günlerinde bir devlet okulundaki beşinci sınıf öğrencilerine İngilizce öğretmenliği yapıyor. Çocuklar hem devlet okulundaki boşluğu dolduruyor hem de öğretirken öğreniyorlar. Bu uygulama, Milli Eğitim Bakanlığı’nın izni ve denetimiyle gerçekleştiği gibi öğrenci velililerinin de izni gerekiyor. Gördüğünüz gibi sosyal sorumluluğun yaşı ve cinsiyeti olmuyor.

Eğitim alanındaki gönüllülüğün liderlerinden İbrahim Betil de, yıllardır inanarak destek verdiği Toplum Gönüllüleri’nin ‘Gençlere Değer’ projesi için pazar günü yapılan İstanbul Avrasya Maratonu’nda 8 kilometre yürüdü. Betil’in amacı bu proje için duyarlılık uyandırarak aylık 24 TL veya yıllık 280 TL ile en az bir Toplum Gönüllüsü Gence Değer verilmesini sağlamaktı. Betil, bu maratonda en az 150 öğrenciye ‘Gence Değer’ desteği alabilmeyi hedefledi. Tutukevlerindeki çocukların ellerine boya-fırça tutuşturan, okulsuz köyde öğretmenlik yapan, toplumsal barışa ve eğitime katkı sağlayan özgür beyinli gençler için ayda yalnız 24 lira gerekiyor. Belki bu 24 lirayı siz vermek istersiniz. Böylece ülke sorunları için elini taşın altına koyan bireylerden biri de siz olursunuz.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder