Spor Genç Oğulcan'a Galatasaray talip

Genç Oğulcan'a Galatasaray talip

Paylaş
Genç Oğulcan'a Galatasaray talip

17 yaşındaki Oğulcan Çağlayan'a Galatasaray'ın talip olduğu, görüşmelerin sürdüğü öğrenildi

Bursaspor’un Ankaraspor Kulübü’ne 300 bin TL’lik yetiştirme bedeli ödememek için profesyonel sözleşme imzalatmadığı 17 yaşındaki forvet oyuncusu Oğulcan Çağlayan’a Galatasaray’ın talip olduğu, görüşmelerin sürdüğü bildirildi.

Ankaraspor’dan 2011’de Bursaspor alt yapısına katılan Oğulcan Çağlayan, 16 yaşında A takımına yükseldi. A takımla antrenmanlara çıkan genç futbolcuya Ankaraspor’a 300 bin TL’lik yetiştirme bedelini ödememek için profesyonel sözleşme imzalatılmadı. 6 ay sonra 18 yaşına gireceği için yetiştirme bedeli 30 bin TL’ye düşecek olan Oğulcan’ın beklemesi istendi.

Bu gelişmeler yaşanırken Galatasaray, genç oyuncunun ailesiyle temasa geçti. Oğulcan’ın babası, geçtiğimiz günlerde sarı kırmızılı yönetimle İstanbul’da bir araya geldi. Teknik direktör Fatih Terim’in istediği Oğulcan için sarı kırmızılı yönetimin Bursaspor kulübüyle görüşmeye başladığı, transferin pazartesi günü netleşebileceği belirtildi.

YURTGÜVEN: 'YETİŞTİRMELERİNİ VERECEKTİK'


Ankaraspor Genel Menajeri Ender Yurtgüven ile Bursaspor’un eski teknik menajeri Süha Sidal’ın sosyal paylaşım sitesi twitter üzerinden Oğulcan ile ilgili yaptığı konuşma dikkat çekti. Yurtgüven, Oğulcan Çağlayan ile Oğulcan Şahin’in yetiştirmelerini İsmail Haktan’a karşılık Bursaspor’a vereceklerini, Sidal’ın ayrılmasının ardından İsmail Haktan’ın sözleşmesini feshettiklerini söyledi.

Yurtgüven, "Süha abi, İsmail Haktan’a karşılık Oğulcan Çağlayan ve Oğulcan Şahin’in yetiştirmesini sana verecektik. Sen de yeni yönetim geldiğinde hallederiz demiştin. Sen gidince de İsmail Haktan’ın mukavelesini feshettiler. O iş olmamıştı. Oğulcan Galatasaray’a gitmiş. Elinizden kaçmış, yazık oldu, üzüldüm" ifadelerini kullandı.

SİDAL: 'KARAR YENİ YÖNETİME BIRAKILMIŞTI'

Bursaspor’un eski teknik menajeri Süha Sidal da konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:
"İsmail Haktan’ı Ankaraspor istiyordu bende karşılığında 500 bin TL bonservis istemiştim. Biraz daha aşağısını teklif ettiler, ancak eski yönetimimiz kararı yeni yönetime bıraktı. Bu transfere karşılık Oğulcan Çağlayan ile Oğulcan Şahin’in yetiştirmesini alacaktık. Ancak gelen yönetim ertesi gün beni gönderdi, daha sonra da İsmail Haktan’ın sözleşmesini feshetti ve bedelsiz gönderdi. Keşke bazı şeyleri sorsalardı, anlatırdım ancak gerek duymadılar."

DHA

Haberin Devamı