Eğitim - Kariyer Geleneksel Türk okçuluğu üniversitede ders olacak

Geleneksel Türk okçuluğu üniversitede ders olacak

Paylaş
Geleneksel Türk okçuluğu üniversitede ders olacak

Akdeniz Üniversitesi ile Antalya Okçular Tekkesi Derneği arasında imzalanan protokolle üniversite bünyesinde geleneksel Türk okçuluğu takımı ve öğrenci kulübü kurulacak

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, üniversite stadındaki okçuluk salonunda, Antalya Okçular Tekkesi Derneği Başkanı Durmuş Ali Ülkü, dernek yöneticileri, dernek danışmanı milli okçu Sümeyye Gamze Uçar bir araya geldi.

Rektör Prof. Dr. Ünal, okçuluğun Türkler tarafından 5 bin yıldır sürdürülen bir "sanat" olduğunu ve günümüzde sportif bir hal aldığını kaydetti. Üniversitelerin modern okçuluk takımı olduğunu ancak geleneksel okçuluk takımları bulunmadığını ifade eden Ünal, bunun eksikliğini hissetmeleri üzerine Antalya Okçular Tekkesi Derneği ile protokol imzaladıklarını söyledi.


'TÜRK OKÇULUĞUYLA TAÇLANDIRMAK İSTİYORUZ'


Üniversitelerinin çeşitli spor dallarında başarıları olduğunu, bunu geleneksel Türk okçuluğuyla da taçlandırmak istediklerini dile getiren Ünal, şöyle konuştu:

"Üniversitemizde inşallah geleneksel Türk okçuluğu takımımızı yakın zamanda kuracağız ve bu konuda da modern okçulukta olduğu gibi başarılar elde edeceğiz. Yaptığımız protokol çerçevesinde, yer tahsisi yapacağız, birtakım kuracağız ve hatta belki bir öğrenci kulübü de kurabiliriz. Müfredatımıza geleneksel Türk okçuluğuyla ilgili dersler koyacağız. Seminerler, kongreler, yarışmalar, sportif faaliyetler de bu protokolün bir parçası."



Haberin Devamı