Eğitim - Kariyer Geleceğin meslekleri STEM ile öğrenilecek

Geleceğin meslekleri STEM ile öğrenilecek

Paylaş
Geleceğin meslekleri STEM ile öğrenilecek

LEGO Education Dünya Başkanı Esben Staerk Jorgensen STEM eğitimi alan mezunların geleceği şekillendirmek için önemli görevler üstleneceğini söyledi

Günümüzde 21’inci yüzyıl becerilerine sahip bireyler yetiştirmenin yolu STEM (Fen, Teknoloji, Mühendislik, Matematik) eğitiminden geçiyor. Bu sistem, fen öğretimini kapsayan alanların ilk ve orta öğretimde bir bütün olarak değil de, birbirinden ayrı olarak öğretilmesinin sakıncalarını bertaraf etme fikrine dayanıyor.


STEM'E İHTİYAÇ DUYULACAK


Esben Staerk Jorgensen önümüzdeki on yıl içerisinde mesleklerin yüzde 80’inde STEM becerileri konusunda derin bir anlayışa ihtiyaç duyulacağını söyledi. Günümüzdeki öğrencilerin öğrenmesi gereken işlerin birçoğunun bugün mevcut olmadığını belirten Jorgensen, “Geleceğin işlerinin çoğu STEM eğitimi ile öğrenilecek işlerdir ve STEM eğitimi alan mezunlar geleceği şekillendirmek ve geliştirmek için önemli görevler üstleneceklerdir” dedi.


SANAT DOKUNUŞU


STEM eğitimi denilince akla gelen ilk kurumlardan biri de Bahçeşehir Koleji.STEM eğitimi, Bahçeşehir Koleji kampüslerinde anaokulundan liseye kadar tüm birimlerde uygulanıyor. STEM’de düşündüğünü hayata geçirebilen, yenilikçi yaratıcı, üretken bireyler yetiştirmek hedefleniyor. Bahçeşehir Koleji; fen, teknoloji, mühendislik ve matematik bilimlerinin yanına sanatı da ekliyor. Bahçeşehir Okulları’nda bu yeni eğitim yaklaşımına STEM + A adı verildi. A harfi ‘art’ yani ‘sanat’ı temsil ediyor.

Haberin Devamı