Bilim - Teknoloji Geçmişe dönen akıllı cep!
Paylaş
Geçmişe dönen akıllı cep!

Her yeni akıllı cep modeli yeni işletim sistemleriyle gelirken, bu cep adeta "geçmişe dönüş" yapıyor

BlackBerry yeni telefonu 9720'yi duyurdu. Ancak telefon yeniliklerinden öte, "eski"liğinden dolayı merak uyandırdı. BlackBerry, yeni telefonda eski işletim sistemi BB OS 7'yi kullandı.

Haberin Devamı

BlackBerry, geçen yıl büyük reklam kampanyaları ve umutlarla, BlackBerry 10 işletim sistemini duyurmuştu. Şirket yeni işletim sistemini, iPhone ve Android sistemlerinin karşısında durdurmadığı kan kaybına karşı büyük umutlarla üretmişti. Ancak bu yeni hamlesi, BlackBerry 10 işletim sisteminin, bekleneni vermediğini düşündürdü.

Cihazın donanım da eskiye dönüşün izlerini taşıyor. Fiziksel klavyeden vazgeçmiş olan BlackBerry, 9720 ile eski telefon tasarımına yeniden dönmüş oldu.

2,8 inç ekrana sahip cihazın 5 MP kamerası da bulunuyor. BlackBerry'nin telefonu, Avrupa, Asya, Afrika ve Latin Amerika'da piyasaya sürmesi bekleniyor. BlackBerry'nin, aynı Nokia'nın yaptığı gibi, gelişmekte olan pazarlarda, fiyat avantajına sahip modeller çıkararak avantaj sağlamak istediği için eski sistemli model tasarlamış olabileceği de düşünülüyor.

Haberin Devamı

Resimlerle: BlackBerry Q10'dan kareler

Kaynak: CHIP Online