Beden Sağlığı Geçmeyen yorgunluk kalp kapak hastalığı belirtisi olabilir!

Geçmeyen yorgunluk kalp kapak hastalığı belirtisi olabilir!

Paylaş
Geçmeyen yorgunluk kalp kapak hastalığı belirtisi olabilir!

Gün içinde çabuk yorulma, nefes darlığı, çarpıntı ve bacaklarda meydana gelen şişlik kalp kapak hastalıklarının en önemli belirtilerinden

Medicalpark Karadeniz Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Aşkın Kılıç, yaşam kalitesi ve süresini düşüren önemli kalp sorunlarının başında gelen kapak hastalıklarının rahatsızlığın durumuna göre girişimsel ve cerrahi yöntemlerle başarı ile tedavi edildiğini söyledi.

Gün içinde çabuk yorulma, nefes darlığı, çarpıntı ve bacaklarda şişlik kalp kapak hastalıklarının en önemli belirtilerinden olduğunu kaydeden Kılıç "Kalp kapakları kanın tek yönlü geçişine izin veren bir yapıya sahiptir. Kulakçıklar ile karıncıklar arasında ve karıncıklar ile ana atardamarlar arasında 4 kapak bulunur. Romatizma, yaş ile ortaya çıkan kireçlenme ve dejenerasyon, nadiren de doğumsal anomaliler kalp kapak hastalıklarını oluşturan sebeplerdir. Kapaklarda daralma ya da geri kaçırma oluşması kalbin debisini düşüren ve kalp adalesini olumsuz etkileyen bir süreci başlatır. Kapak hastalıkları ile ilgili kalp şikâyetleri yaşandığında bir an önce doktora başvurulmalı ve gerekli tetkikler yaptırılmalı" dedi.

ÇOCUKLUK ÇAĞINA DİKKAT!

Op. Dr. Aşkın Kılıç, klasik cerrahi operasyonu ise daha çok birden fazla kapağa aynı anda müdahale edilmesi gereken ya da birlikte koroner baypas operasyonuna da ihtiyaç duyulan durumlarda tercih edildiğini kaydederek "Kalp kapak hastalıkları genellikle sinsi seyirlidir. Belirtiler ortaya çıktığında hastalık ilerlemiş olabilir. Çocukluk çağında romatizmal ataklar geçirmiş olan ya da ailede kapak hastalıkları öyküsü bulunan bireylerin kardiyolojik muayene ve ekokardiyografi kontrolünün yapılması büyük önem taşır" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı