Yaşam Gebelikte ne tür kıyafetler tercih edilmeli?

Gebelikte ne tür kıyafetler tercih edilmeli?

Paylaş
Gebelikte ne tür kıyafetler tercih edilmeli?

Gebelik döneminde alınan kilolar ve vücutta meydana gelen değişiklikler anne adayının kıyafetlerinin tamamen değişmesine yol açmaktadır.  İşte bu süreçte tüm anne adaylarına yardımcı olacak giyim klavuzu

Gebeliğin ilk 3 ayında anne adayı genellikle gebe kalmadan önceki kıyafetlerini giyebilmektedir. Çünkü ilk 3 ayda kilo alımı daha az olur veya hiç kilo alımı dahi olmayabilir. 3. aydan sonra ise karın büyüyecek, yavaş yavaş kilo artışı olacak, ayaklarda, bacaklarda ve kollarda şişmeler olacaktır. Bundan dolayı artık eski kıyafetlerden vazgeçip gebeliğe uygun yeni giysiler ve ayakkabılar seçmek gerekir.

Gebelikte ne tür giyeceklerden kaçınılmalı?


● Naylon ve sentetik iç çamaşırları
● Beli sıkan sıkı giyecekler ve kemerler
● Sert ve sıkı sütyenler
● Karın ve göbek kısmını sıkan kıyafetler
● Bacağı sıkan çoraplar
● Dar pantolonlar
● Yüksek topuklu ve ayağa tam oturan ayakkabılar

Gebelikte ne tür kıyafetler tercih edilmeli?


● Rahat ve geniş şortlar
● Eşofman
● Bol t-shirt ve erkek t-shirtler
● Gebelikler, etekler
● Rahat elbiseler
● Rahat yumuşak sütyenler
● Pamuklu iç çamaşırları
● Ayakkabı topuklarının 2 – 3 cm olması gebelikte en idealidir. Tamamen ince tabanlı ve düz ayakkabı yerine 2-3 cm’lik kısa topuklu bir ayakkabı vücut dengesi bakımından daha ideal olacaktır. Gebelikte bel çukurluğu arttığından dolayı anne adayı karnındaki ağırlığı dengelemeye çalışır. Bu dengelemeyi sağlamak için çok hafif topuklu ayakkabılar kullanılabilir.
● Gebelikte ayaklarda ödem sıklıkla olduğundan dolayı ayakkabıların biraz rahat ve geniş olması gerekir.
● Gebe iken deniz ya da havuza girebilir, yüzebilir, bikini ya da bikini giyilebilir.
Gebelikte giyilen kıyafetler ülkeler ve kültürler arasında çeşitli farklılıklar gösterebilmektedir. 18. – 19. yüzyıllarda gebe kıyafetleri kadınların gebe olduğunun anlaşılmaması için tasarlanmıştır. Fakat günümüzde çoğu ülkede gebe kadınlar gebeliklerini gizlemek istemezler; gebe iken de kendilerini iyi gösterebilecek kıyafetler tercih ederler. Ayrıca günümüzde gebe kadınların büyük bir kısmı çalışmaya devam etmektedir. Spor salonu, iş ortamı, gebe eğitim sınıfları ve hastane gibi çeşitli sosyal ortamlarda bulunmaktadır. Bu sebeple gebe kıyafetleri de çok çeşitlilik kazanmıştır.

Diğer haber; Doğum Çantası Nasıl Hazırlanmalı?
http://www.gebe.com/dogum-cantasi-nasil-hazirlanmali/

Haberin Devamı