Mehmet Coşkundeniz Gaziantep'in tam zamanı
HABERİ PAYLAŞ

Gaziantep'in tam zamanı

Haberin Devamı

Gaziantep yetişkinlerin damak tadına, çocukların da hayal dünyalarına yepyeni kapılar açıyor.

İkizlerim Derin ve Mavi’yi aldım ve bir hafta sonunu Gaziantep’te geçirdim.
Gaziantep’in sadece Antep fıstığı’ndan, kebaptan, lahmacundan, yani eşsiz mutfağından oluştuğunu sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Varışınızı sabah saatlerine denk getirmeye çalışın.

Gaziantepin tam zamanı

Çünkü ‘Antep kahvaltısı’ diye bir şey var bu hayatta. Kaç çeşit kahvaltılık vardı bilemedim ama ciğer kavurmayı, zahteri, beyran çorbasını ve tabii ki katmeri ayrı bir yere koymak lazım.


'ESKİ ŞEHİR'

Kahvaltının ardından rotanız Gaziantep’in merkezi olmalı. 400 yılı aşkın süredir varlığını sürdüren Bakırcılar Çarşısı’nı gezin. Çarşıdan bakırın yanı sıra yörenin meşhur yemenilerinden, sedef kakması hatıra eşyalarından da alabilirsiniz.

Hazır oralardayken, Gaziantep Kalesi’ne de çıkın. Fotoğraf meraklıları, kale ve çevresinde çok güzel kareler yakalayabilir.

OYUNCAK MÜZESİ

Siz bir kahvede soluklanırken, çocuklarınızı Gaziantep Oyun ve Oyuncak Müzesi içindeki ‘oyuncak atölyesi’ne bırakabilirsiniz. Çocuklar, eğitmenler eşliğinde oyuncak yapıyor ve çok eğleniyorlar. Sunay Akın danışmanlığında hayata geçirilmiş oyuncak müzesinde farklı dönemlere ait 600 parça oyuncak sergileniyor.

HAYVANAT BAHÇESİ

Gaziantep çocuklar için gerçekten cennet. 264 türden 6800 canlının doğal ortamlarında serbestçe dolaşabildiği Gaziantep Hayvanat Bahçesi, Türkiye’nin en büyüğü. İçinde bir de Safari Park var. Hayvanlar serbestçe dolaşırken siz de özel araçlar içinde onların arasında yol alıyorsunuz.

YOK BÖYLE MUTFAK!

Kent merkezindeki, 400 yıllık Tahmis Kahvesi’nde bir ‘Menengiç Kahvesi’ için mutlaka. Akşam yemeği için seçenek çok. Biz, Hışva Han’ı tercih ettik. Burası eski bir kervan hanı.

Gaziantepin tam zamanı

Develerin bağlandığı yerler hâlâ duruyor. Restore edilerek şık bir restoran ve butik otel haline getirilmiş. Mutfağı enfes. Zaten Gaziantep, mutfağıyla UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na seçilmiş. Yuvalaması harika, kebapları olağanüstü.


MUHTEŞEM ZEUGMA

Gaziantep’e sırf Zeugma Müzesi için bile gidilir. Dünyanın en büyük ikinci mozaik müzesi. Her mozaiğin ayrı bir hikayesi var. Unutmadan...

Gaziantepin tam zamanı

Gaziantep, 22-25 Nisan tarihlerinde ‘Opera ve Bale Günleri’ne ev sahipliği yapıyor. Meraklıysanız, gezinizi bu döneme denk getirin. Bu arada Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, TÜRSAB ve THY ortak bir projeyle paket turlar düzenlemiş.

Tek gece konaklamalı paket, İstanbul ve Ankara’dan gidiş dönüş uçak bileti dahil kişi başı 450 lira. İki gece kalırsanız 560 lira. Daha ne olsun?

Sıradaki haber yükleniyor...
holder