Gündem Gazeteci İsmail Küçükkaya ve Fidel Okan hakkında soruşturma

Gazeteci İsmail Küçükkaya ve Fidel Okan hakkında soruşturma

Paylaş
Gazeteci İsmail Küçükkaya ve Fidel Okan hakkında soruşturma

Bakırköy Cumhuriyet Bassavcılığı, Gazeteci İsmail Küçükkaya ve Fidel Okan hakkında soruşturma başlattı

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ile eşi hakkındaki sözlerine ilişkin İsmail Küçükkaya ve Fidel Okan hakkında "Kamu görevlisine hakaret" ve "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini alenen aşağılama" suçlarından soruşturma başlatıldığını açıkladı.

İFADEYE ÇAĞRILDILAR


Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini alenen aşağılama ve Basın yoluyla kamu görevlisine hakaret suçlarından" başlatılan soruşturma çerçevesinde gazeteci İsmail Küçükkaya ile Avukat Fiden Okan'ın ifadeye çağrıldığı öğrenildi.

'HERHANGİ BİR VERİ BULUNMAMAKTADIR'


Emniyet Genel Müdürlüğü'nden bugün yapılan açıklamada "Görsel, yazılı ve sosyal medyada yapılan haber ve paylaşımlarda, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın eşi İlyas Kaya’nın ByLock kullanıcısı olduğuna dair iddialar, gerçek dışı bilgilerle toplumu yanıltmaya yönelik olup tamamen asılsızdır.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Genel Müdürlüğümüze intikal ettirilen ve Genel Müdürlüğümüz tarafından da 81 İl Emniyet Müdürlüğümüze gönderilen Bylock listelerinde Sayın Bakan'ın eşi ile alakalı herhangi bir veri bulunmamaktadır" denilmişti.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Gazeteci İsmail Küçükkaya ve avukat Fidel Okan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ile ilgili bomba bir iddia ortaya atmıştı. İddiaya göre Bakan Fatma Betül Sayan Kaya'nın eşinin telefonunda ByLock vardı ve Bakan Kaya da bu istihbaratın ardından eşinden boşanmıştı.

Bakan Kaya, konuya ilişkin açıklamayı sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptı. Kaya, "Bazı basın organlarında eşim ve şahsım hakkında yer alan iddialar tamamen gerçek dışıdır.İftiralara karşı gerekli hukuki işlemi başlatıyorum" dedi.

Serpil KIRKESER / İstanbul-DHA

[Content:{1342647}]