Gündem Gay turizminin gözdesi Bodrum

Gay turizminin gözdesi Bodrum

Paylaş
Gay turizminin gözdesi Bodrum

'Gaylerin dünyada en rahat ettiği ülkelerin başında Türkiye'nin Ege kıyıları geliyor'

Tanınmış turizm şirketi Alternative Holidays aracılığıyla Fransa, Almanya, İngiltere ve Belçika’dan 10 günlük tatil için gelen 160 gay ve transseksüel turist, Bodrum’un Yalı ve Turgutreis beldelerindeki lüks otellere yerleşti. Gay turistler arasında Fransa ve Almanya’da yaşayan Türklerin de olduğu belirtildi.

Gaylerin kaldığı tatil köylerinin çevresi ve sahilinde güvenlik önlemleri alındı. Ayrıca, 4 özel güvenlik görevlisinin de otellerinden çıkıp Bodrum’daki bar ve diskolarda eğlenen gay turistlere koruma sağladığı görüldü.

Çarşıdan bol bol alışveriş yapan gaylerin Gökova turu ise ilginç görüntülere sahne oldu. Tekne üzerinde dans edip eğlenen gayleri, mavi tura çıkan diğer teknelerdeki turistler meraklı gözlerle izledi. Gayler Gümbet Plajı’nda ve otellerin havuz başlarında ise sere serpe güneşlendi.

RİVİERA OLMAYA ADAY

Uluslararası Gay ve Lezbiyen Seyahat Birliği’nden (IGLTA) Carlos Kytra, Bodrum’un gayler için Riviera olmaya aday olduğunu belirterek, “Dünyanın en önemli tarih ve kültür kenti Bodrum’da yıllardır gaylere yönelik hoşgörüyü bildiğimiz için, birkaç yıldır konuklarımızın bu cennet köşede tatil yapmalarını sağladık. Türk insanının bizi sıcak ve coşku ile karşılaması Bodrum için gelecekteki projelerimizi hızlandırmamızı sağlayacak. Burada yaptığımız toplantıda, Bodrum’u gaylerin Rivierası olarak ele alıp tatil rotalarımızın en önemli kentlerinin başına aldık. Gaylerin dünyada en rahat ettiği ülkeler başında Türkiye’nin Ege kıyıları geliyor” dedi.

HEDEF 100 BİN GAY

Gaylerin Bodrum, Kuşadası, Marmaris ve Antalya programlarını yapan tur rehberi Arnold Bellenger ise şunları söyledi:

“Amacımız dünya gayleriyle Türk gaylerinin bir arada tatil yapmalarını ve tanışmalarını sağlamak. Ayrıca her yıl, kaliteli ve bol para harcanan bölgelere daha çok gay turist çekebilmek. Gaylerin Bodrum’da karşılanmaları ve rahat hareket etmeleri nedeniyle çok olumlu mesajlar aldık. Ayrıca yılbaşı ve ara tatil günlerinde de mini turlarımız devam edecek. Amacımız; AB’ye girme yönünde çalışmalarını sürdüren Türkiye’nin hoşgörü ülkesi olduğu, herkesin rahatlıkla tatil için gelebileceği mesajını vermekti. Bu kararı alırken biraz tedirginlik yaşadık. Ama Bodrum’daki ortam bizleri ve yabancı konukları çok mutlu etti. Üç beş yıl içerisinde Bodrum’da tatil yapan gay turist sayısının 30 bin, Türkiye genelinde ise 100 bine ulaşmasını bekliyoruz.”

5 OTEL İLE ANLAŞTILAR

Bellenger, IGLTA’nın Türkiye’deki ‘Prade Travel Gay Turkey Gay&Lesbian Travel’ adlı şirket aracılığıyla Bodrum’daki 5 lüks otel ile gaylerin konaklamaları için anlaşma yaptığını söyledi.

LİSTEYE BODRUM DA ALINDI

Bu arada, İngilizlerin dünyaca ünlü gazetesi Independent On Sunday ise geçen ay özel olarak çıkardığı turizm ekinde, eşcinsel çiftler için ideal balayı mekanlarını sıraladığı listeye Bodrum’u da ilave etti. Gazete, bir yılda yaklaşık 50 bin gay turistin tatil yaptığını belirterek, eşcinsellere yönelik dünyanın en iyi 10 organizasyonu tanıttı. Alternative Holidays adlı şirketin eylül ve ekim aylarında Bodrum’a düzenlediği eşcinsel turunu da duyurdu. Gazete, son 5 yıl içerisinde Bodrum’da tatil yapan gay turist sayısının 4 bine ulaştığını yazdı.

Gelecek yılki organizasyon için Bodrum tatilinde deniz sporlarının yanı sıra tarihi yerlere gezilerin düzenlendiğini, gece eğlencelerinin de tur kapsamında olduğunu ve 1 Kasım’a kadar rezervasyon yaptıranlara yüzde 10 indirim uygulanacağını vurgulayan İngiliz gazetesi, tur fiyatını ise uçak hariç kişi başına 395 sterlin olarak açıkladı.

Yaşar ANTER/BODRUM (Muğla), (DHA)

2